Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera HEP

Sanader je Jadranki Kosor gurao sve što sam nije htio potpisati?

Sanader Kosor
Arhiva VL
Autori: Nikola Sever Šeni, Senka Knežević/VLM
14.05.2010.
u 10:30

Odluku o prodaji TLM-a potpisala je tadašnja potpredsjednica Vlade, a donesena je na zatvorenom dijelu Vladine sjednice 19. travnja 2007.

Odluku o prihvaćanju ponude domaćeg konzorcija Adrial za privatizaciju TLM-a potpisala je vlastoručno aktualna premijerka, a tada potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor na zatvorenom dijelu sjednice Vlade 19. travnja 2007. godine. Iako je tadašnji premijer Ivo Sanader “odradio” otvoreni dio sjednice, na zatvorenom nije ostao, nego je voditeljsku palicu prepustio svojoj desnoj ruci Jadranki Kosor. I nije riječ o iznimci. Sanader je to običavao raditi, govore izvori iz Banskih dvora i HDZ-a.

J. Kosor je, kažu, potpisala desetke “škakljivih odluka” ne sumnjajući u namjere tadašnjeg šefa iako joj je, po svemu sudeći, gurao sve problematične odluke koje sam nije želio potpisati.

Nije stigla komentirati škakljivi dokument...

Premijerka Jadranka Kosor, iako je odradila rekordan broj izjava, danas nije uspjela niti potvrditi niti komentirati “škakljivi” dokument koji je potpisala, a koji je objavio Novi list. Već oko podneva u Vladi se znalo da je premijerkin raspored toliko pretrpan da neće dospjeti izgovoriti ni jednu riječ mimo protokola. Koliko je J. Kosor novinare izbjegavala, toliko su je stranački kolege branili u središnjici.

>>HDZ: Premijerka i vrh stranke ne potiču postupak protiv Polančeca

Inače, gotov je popis svjedoka koje će Anto Nobilo, odvjetnik Damira Polančeca, pozvati da daju iskaz. U slučaju da se netko od njih ogluši, kaže odvjetnik, može od USKOK-a ili suca istrage zatražiti da ih ispita, a mogu biti pozvani i na glavnu raspravu. Vladina odluka o prodaji TLM-a s potpisom Jadranke Kosor za tijek postupka protiv njegova klijenta, tvrdi Nobilo, nije od posebne važnosti.

Polančec dotučen: svi su znali, a njega izvlače kao jedinog krivca

– To je tek kamenčić u mozaiku koji dokazuje da su svi u Vladi znali za ono što se događalo – objašnjava Anto Nobilo.

Polančecu je, kaže, trenutačno teško u remetinečkom istražnom zatvoru te ga je pokretanje istrage o malverzacijama u HEP-u, u kojoj je prvoosumnjičen, dotuklo.

– Vladine se odluke kriminaliziraju, a njega se jedinog kao krivca izvlači iz svega toga. Nitko još iz Vlade nije rekao da su svi znali za odluke koje su se donosile – tvrdi Polančecov branitelj.

Komentara 179

KR
kreont
14:43 14.05.2010.

Ha moji ljudi u dalmaciji kažu riba smrdi od glave, a glava je sada i prije ZNA SE.

OB
-obrisani-
21:21 14.05.2010.

treble....sex...???

MB
mr_brown
12:14 14.05.2010.

Bajiću što je ovo hiljadu mu dabrova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije