Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ IMA DOBRIH LJUDI

Prodavačica otišla sa štanda s jagodama, ostavila 15 eura i poruku: 'Morala sam otići...'

Foto: Lifebuzz
1/2
23.05.2023.
u 20:41

Kako nije htjela zatvoriti, prodavačica je jagode odlučila ostaviti gdje su i bile, a uz 15 eura usitnjenih ostavila je i poruku

Vjera u ljude svakako se potvrdila jednoj prodavačici štanda koja svojim potezom iznenadila brojne. Naime, žena koja prodaje jagode u Graberju kod Ivanić Grada morala je prije nekoliko dana napustiti štand na par sati.

Kako nije htjela zatvoriti, odlučila je jagode ostaviti gdje su i bile, a uz 15 eura usitnjenih ostavila je i poruku:

Foto: Lifebuzz

- Dragi ljudi. Molim vas poslužite se sami, morala sam otići nešto obaviti. Novce, molim, ostavite u kutiji. Hvala. Hvala što kupujete naše jagode, ako vam se sviđaju dođite ponovo. Vraćam se uskoro'', pisalo je na cedulji na štandu uz cijenu jagoda, 2,50 eura po mjerici. Naknadno je prodavačica koja je htjela ostati anonimna i ispričala za Lifebuzz kako je taj dan morala otići do stomatologa. 

VEZANI ČLANCI:

- Porukom na papiru sam obavijestila ljude da slobodno uzmu onoliko jagoda koliko im treba, a u posudu sam stavila 15 eura da si mogu razmijeniti veće novčanice. Kada sam se nakon dva sata vratila, sve je savršeno odgovaralo u cent, a prodale su se sve jagode! Pravo da vam kažem, nisam ni sumnjala. Baš sam vjerovala da će tako i biti - ispričala je optimistična prodavačica. 

Osim toga, zahvalila se i ljudima koji su kupili jagode i ostavili novce kako je i zamolila. -  Zahvaljujem ljudima koji su se sami uslužili i koristili “zajedničkom blagajnom”. Također i “susjedama” s radnih mjesta u blizini koje su samoinicijativno pokazale veliku brigu zbog novca, ali i nedostatka jagoda, nakon što su se “same” rasprodale. Nadam se da će kroz ovaj neuobičajen slučaj možda netko povjerovati da sam može ono što smatra nemogućim i da vjerujući u dobre ljude stvaramo nove dobre ljude - poručila je.

>> VIDEO Objavljen popis najljepših plaža na svijetu: Svoje mjesto zauzela je i jedna plaža u Hrvatskoj

Komentara 11

EJ
ejStef
00:16 24.05.2023.

Eh, da su prošli sakupljači sekundarnih sirovina, nestao bi i štand, kamoli ne i jagode...

BR
Brdo
23:20 23.05.2023.

Nisu ti pravi tipovi naisli na stand, nestale bi tebi i jagode i kutija s novcem!

DU
Deleted user
07:05 24.05.2023.

Imaš sreće što političari ne kupuju na štandovima nego obični "mali" ljudi koji uvijek pokažu svoju veličinu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije