Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Samo Vlada nastoji slijediti europski put'

mile
Foto: Tomislav Krasnec
21.12.2013.
u 11:00

Premijer je i jesenas od Bruxellesa tražio da pohvale stav Vlade o manjinama

Premijer Zoran Milanović u dva dana trajanja summita EU na kojem je odlučeno da Srbija počinje pregovore s Unijom 21. siječnja u svojim je izjavama inzistirao na tvrdnji da bi vlasti u Beogradu trebale javno podržavati politiku njegove Vlade u borbi protiv “nacionalističke” oporbe. Iz njegovih izjava načas se činilo da i HDZ i aktualnu vlast u Srbiji svrstava u isti koš kao loše momke, a na tren činilo se da apelira na Beograd da mu javnim izjavama podrške pomogne protiv HDZ-a i referendumske inicijative protiv ćirilice u Vukovaru.

– Očekivao bih da beogradske vlasti budu malo korektnije kad su u pitanju odnosi koji se tiču naslijeđa rata i statusa manjina. Jer, katkad mi se čini da smo mi u Vladi jedini koji pokušavaju ići europskim putem, dok u Hrvatskoj imamo nacionalističku oporbu, a i u Beogradu se vlast katkada ne kontrolira kad daje izjave. Možda smo mi i predobronamjerni – rekao je jučer Milanović, napuštajući Bruxelles nakon što je dao podršku zaključku Europskog vijeća o otvaranju pregovora sa Srbijom.Dan prije zaključio je da “što god HDZ i vlast u Beogradu govorili, mi imamo svoj put i svoje vjerovanje”.

– Vidite kako se ponaša dio opozicije u Hrvatskoj. Mislim da bi vlasti u Beogradu trebale… Ne treba nam njihova podrška, ali bilo bi dobro čuti neku riječ u pozitivnom tonu – dodao je.Ovo nije prvi put da Milanović javno poziva strance da javno pohvale stav njegove Vlade prema pitanju nacionalnih manjina. Jesenas je to izrijekom tražio od Bruxellesa, odnosno Europske komisije.

>> Milanović o odluci Ustavnog suda: Možda ćemo polemizirati

Ključne riječi

Komentara 13

LI
list68
12:24 21.12.2013.

Ponovo jedna bahata izjava. Samo "partija" valja, a nitko drugi ne valja.

ZG
ZGexil
13:57 21.12.2013.

da se nadovežem: svaka ptica svome jatu leti, svako djete je željno pohvale svoje majke...... milanoviću, sve si rekal i jasno se izjasnil !

ZG
ZGexil
13:38 21.12.2013.

milanoviću, jadan je onaj koji traži da ga se hvali...... samo po djelima i učinku se može zakljućiti dali je nekaj hvale vrijedno ili ne. po tome, odgovori si sam. kaj se begeša tiče, milanoviću, šugoslavije više nema ! stari,, prošla su vremena kad je netko tražil mišljenje i podršku iz beogada. jadan ti i tvoja stranka ako si spal na to ! europski put? ti znaš i zanima te samo region i po tome politiziraš. kakva europa, to je zate i vas totalna nepoznanica. europa nije srbija, nekaj si gadno pobrkal.......najbolje je da spakujete prnje više i maknete se sa pol. scene. to bi Hrvatima bio vaš najbolji potez u mandatu i ujedno najljepši Božićni poklon......da, samo niste vi tako dobronamjerni prema Hrvatima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije