Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULJANIK Kajin traži poseban status za privatizaciju

Samo privatizacija po prijedlogu uprave spasit će pulski škver

14.11.2008.
u 16:16

PAZIN - Hrvatska su brodogradilišta, osim Uljanika, bankrotirala. Svako radno mjesto u njima stoji 19 tisuća kuna mjesečno, po radniku 30 tisuća eura godišnje, a na kraju svake godine gubici su više od milijarde u pol kuna.

Taj se novac osigurava u proračunu, rekao je saborski zastupnik Damir Kajin u Pazinu. Situaciju u brodogradilištu treba promijeniti, ali tako da se posebnim zakonom tretira sudbina 3. maja Rijeka, Kraljevice, Brodotrogira i Brodosplita, a posebnim Uljanik.

- Uljanik nije u istoj situaciji kao drugi i zaslužuje drugačiji status i u privatizaciji, protiv koje sam. Ali ako se odgodi i napravi prema prijedlogu predsjednika uprave Brajkovića, bit će šanse za opstanak pulske brodogradnje, jasan je. Istra nije ničim pridonijela krahu hrvatskog gospodarstva i socijalnom slomu, ali će opet platiti najveću cijenu gospodarskog oporavka. IDS će podržati državni proračun samo ako se dogovore da će za dvije godine biti prijevremeni izbori i da se država radikalno decentralizira dotad. (A. P.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije