Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukobi ne prestaju

Samo jučer iz Sirije u Tursku izbjeglo 2300 ljudi

Felix
Foto: vl
1/2
06.04.2012.
u 11:40

Iako je UN dao Siriji rok do 10. travnja za prekid vatre, sukobi su sve učestaliji te je, prema podacima mirovnih promatrača, jučer poginulo oko 60 ljudi

Procjenjuje se da je samo jučer iz Sirije u Tursku izbjeglo 2300 ljudi, dok je od početka sukoba izbjeglo 42 tisuće ljudi, piše BBC.

Iako je UN dao Siriji rok do 10. travnja za prekid vatre, sukobi su sve učestaliji te je, prema podacima mirovnih promatrača, jučer poginulo oko 60 ljudi. Oni za to optužuju sirijsku vlast, koja, po njima, želi slomiti pobunjenike, dok iz vlade poručuju da su pobunjenici ti koji potvrđuju svoje položaje nakon što se vojska povuče.

Turski premijer Recep Erdogan izjavio je u četvrtak da ne vjeruje kako će se sirijski predsjednik Bashar al-Assad držati dogovora postignutog s UN-om, a UN-ov izaslanik Kofi Annan kaže da očekuje potpuni prekid vatre do 12. travnja.

S druge strane, sirijski veleposlanik u UN-u Bashar Jaafari tvrdi da države koje podupiru pobunjenike nisu pristale na mirovni plan te kaže da će, dok se vojska povlači, policija ipak ostati na kritičnim područjima kako bi zaštitila civile.

Komentara 8

Avatar intimus500
intimus500
12:39 06.04.2012.

- 06.04.2012. u 12:29h Stockholm je napisao/la: U Siriji masakirano u jednoj godini vise od 9000 Arapa, od bratske arapske ruke! Ali nikakvih Ships to Syria, nikakvih demostracija u Europi protiv ..... -------------------- sad ćeš na ovaj komentar dobiti brdoo minusa :) .... od mene jedan plus :)

OB
-obrisani-
16:29 06.04.2012.

06.04.2012. u 12:29h Stockholm je napisao/la: U Siriji masakirano u jednoj godini vise od 9000 Arapa, od bratske arapske ruke! Ali nikakvih Ships to Syria, nikakvih demostracija u Europi protiv masakra. Ako se nesto ne moze upotrijebiti protiv Izraela, onda su nasi vrli humanisti, palestinski aktivisti, komunisti i nacisti i islamisti nezainteresirani. +++++++++++++++++++ U Siriji zajedno djeluju najradikalniji islamisti i zionistički spozori iz SAD,VB i FRA. Islamisti su tamo napravili strašne zločine nad civilima,ali kako kritizirati saveznike,Uostalom u Saudiji i Bahreinu je pobuna več godinu dana,aki ne možemo lajati na naše da su zločinci,Ako ubijaju nama zionistima u korist,onda je to opravdavo ,zar ne.

ST
Stockholm
12:29 06.04.2012.

U Siriji masakirano u jednoj godini vise od 9000 Arapa, od bratske arapske ruke! Ali nikakvih Ships to Syria, nikakvih demostracija u Europi protiv masakra. Ako se nesto ne moze upotrijebiti protiv Izraela, onda su nasi vrli humanisti, palestinski aktivisti, komunisti i nacisti i islamisti nezainteresirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije