Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDRUGA COLLEGE

Sami si pronašli posao, a sada to nude i drugima

Vicko Mustapić i Manuel Magdić
Foto: Miroslav Flego
14.01.2014.
u 12:16

Prijatelji s osječkog Ekonomskog fakulteta osnovali su udrugu College

Vinkovčanin Vicko Mustapić i Kutinjanin Manuel Magdić prijatelji su iz studentskih dana na osječkom Ekonomskom fakultetu, a prije dvije godine, prije nego su diplomirali, pokrenuli su projekt samozapošljavanja kojim i drugima žele omogućiti posao. Osnovali su udrugu College preko koje pomažu mladima od 16 do 19 godina kako bi ostvarili niz pogodnosti, pripremili ih za upis na željeni fakultet, ali i omogućili zapošljavanje.

- Kroz svoja osobna iskustva i drugih mladih ljudi, uvidjeli smo potrebu za pokretanjem ovakvog projekta kako bi mladima olakšali i istovremeno im proširili mogućnosti u vremenu ove gospodarske krize. To planiramo ostvarivati i ostvarujemo kroz dva projekta, benefit kartica i pripremu za maturu. Riječ je o raznim beneficijama koje članovi imaju kod naših partnera, 50-tak tvrtki iz Slavonije i Baranje. Maturante pripremamo za državnu maturu kako bi upisali što žele i preko 200 maturanata iz Vinkovaca, Požege, Slavonskog Broda i Kutine je prošlo obuku i 80 posto njih je ostvarilo svoje želje. Kod maturanata želimo da steknu samopouzdanje i omogućiti im upis fakulteta koji žele jer velika je stvar za mladog čovjeka studirati ono što želi. Značajno je i što su neki od predavača na instrukcijama, koji su do tada bili nezaposleni i mi smo ih upošljavali na 3-4 mjeseca dobili stalni posao jer su stečenim iskustvom kod nas postali konkurentniji na tržištu rada - kaže Vicko Mustapić dodajući kako će pripreme za maturu ove godine, već za mjesec dana, organizirati u 13 gradova jer je zanimanje veliko budući se obuka provodi u manjim skupinama od 15 do 20 polaznika.

Glavni organizatori ovog projekta su studenti kojima je na ovaj način omogućeno stjecanje prvog radnog iskustva. U suradnji s iskusnim profesorima iz srednjih škola, koji predaju na pripremama, brinu se o kvaliteti priprema i zadovoljstvu polaznika. Na ovaj način, Vicko i Manuel, koji su danas zaposleni kao ekonomisti u uglednim tvrtkama, ali su i dalje "motori" udruge College, omogućavaju velikom broju studenata stjecanje prvog radnog iskustva, testiraju znanje dobiveno na fakultetu i uvedu ih u svijet poduzetništva.

>> U virtualnom 'lovu' na posao više od 115.000 posjetitelja

Komentara 1

MA
ManuelMagdić
17:04 14.01.2014.

Više informacija o spomenutim projektima možete pronaći na web stranicama: www.college.hr www.college-matura.net

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije