Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATA KERUM

Kerum o majci: Njezin život bio je velik, svi su je poštivali i uvažavali. Bila je i ostat će naš uzor i ponos

Rogoznica: Fanina rođendanska čestitka Kerumu tijekom konferencije za medije HGS-a
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
19.04.2022.
u 11:05

Nesebično je pomagala mnogima, a za to se nije znalo. Bila je Božje čeljade i tako je i otišla, napisao je Željko Kerum o preminuloj majci.

Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je kako je u ponedjeljak ujutro sahranjena njegova majka Kata, koja je u 89. godini života preminula prošlog četvrtka. 

Majka bivšeg gradonačelnika sahranjena je u Ogorju u krugu najmilijih. 

- Željela je tihi pogreb. Tako je i živjela, tiho i samozatajno - objavio je Kerum na svom Facebook profilu pa dodao kako je ''ujutro pozvala svećenika, ispovijedila se i uvečer otišla u Kraljevstvo nebesko''. 

Kerum je podijelio i poneki detalj iz njenog života. 

- Rođena je prije 89 godina u Pribudama, zaseok Banovci od oca Jure Šundova (zvanog Pršut). Otac joj je bio pismen, što je u to vrijeme je to bila rijetkost na selu, tako da je i svoju djecu podučavao. Moja majka Kata je od njega naslijedila mirnu i tihu narav i moć molitve. Bila je veliki radnik, težak, šnajderica (većinu narodnih nošnji u našem kraju je ona napravila). Njezin život bio je velik - napisao je te dodao kako je iza sebe ostavila 39 potomaka - petero djece, 16 unučadi te 18 praunučadi.

-  Kao što nije dijelila svoju djecu tako je podjednako voljela i unučad i praunučad. Molila je jednako za najstarijeg Jakova kao i za najmlađeg Gabriela. Svi koji su je poznavali poštivali su je i uvažavali. Nesebično je pomagala mnogima, a za to se nije znalo. Bila je Božje čeljade i tako je i otišla. Bila je i ostat će naš uzor i ponos. Počivala u miru Božjem - napisao je.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar neugodan
neugodan
13:37 19.04.2022.

R.I.P

ST
Stipan
18:39 19.04.2022.

Spasila se da ne gleda koga je rodila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije