Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stižu odvjetnici

SAD i u Hrvatsku šalje pomoć za borbu protiv terorizma

Holder Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
13.11.2014.
u 23:55

- Cilj je osigurati pomoć našim saveznicima u sudskom progonu povratnika iz Sirije - kazao je američki ministar pravosuđa Eric Holder

Američko Ministarstvo pravosuđa objavilo je da će slanjem novih državnih odvjetnika u četiri države Balkana pojačati svoj program borbe protiv terorizma u inozemstvu, piše Washington Times.

Oni će imati  zadaću pomoći u koordinaciji napora da se spriječi odlazak stranih boraca u redove terorističkih grupa. - Cilj je osigurati pomoć našim saveznicima u sudskom progonu povratnika iz Sirije - kazao je američki ministar pravosuđa Eric Holder.

Američki odvjetnici će se pridružiti svojim kolegama koji se već nalaze u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu i Srbiji, piše Washington Times.

Holder je kazao da su odvjetnike, koje će poslati, izabrali u suradnji sa Protuterorističkim odjelom Ministarstva vanjskih poslova te će ih, uz države na Balkanu, poslati i na Bliski istok te u Sjevernu Afriku kako bi "ojačali kapacitet država za istraživanje i procesuiranje stranih terorista".

>>U BiH uhićeno 11 vehabija, Bosnom slobodno šeta tri tisuće džihadista

>>Uhićen 14-godišnji džihadist koji je planirao bombaški napad u Beču

Komentara 25

DR
dragogera
00:00 14.11.2014.

nemoj samo odvjetnike da nam saljete,imamo ih dosta,posaljite nam sudce,da konacno neko presudi ovim krvopijama na vlasti

Avatar abcd
abcd
07:29 14.11.2014.

Vidjeli smo na primjeru iraka, libije, sirije i ukrajine kakva je to njihova "pomoc". Hvala, ali ne hvala

Avatar davcro
davcro
05:01 14.11.2014.

Ja ne razumijem njihovu politiku, prvo su pomagali i htjeli vojnom intervencijom pomoći te iste ljude da sruše sirijsku vlast pa se umiješala Rusija i zaustavila ih, a sad se bore protiv tih istih ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije