Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diskriminacija

SAD: Tužitelj nije izabran na dužnost suca jer je gay

\'sudnica, sudacki cekic\'
Ilustracija
15.05.2012.
u 21:24

Iako su njegovu nominaciju u početku podržavali republikanci i demokrati na kraju članovi Republikanske stranke nisu glasovali za njega.

Predstavnički dom američke savezne države Virginije odbacio je mogućnost da gay tužitelj postane sudac. Predstavnici doma, naime, tvrde kako je moguće da će tužitelj koristiti svoju dužnost kako bi se bavio aktivizmom.

Tracy Thorne-Begland bivši je vojni pilot, a o svojoj spolnoj orijentaciji otvoreno je progovorio još prije 20 godina nakon čega toga otpušten iz službe. S partnerom koji je odvjetnik odgaja dvoje djece i aktivan je udruzi za prava homoseksualaca Equality Virginia, što mnogu članovi predstavničkog doma vide kao prepreku i tvrde da mu nije primarni interes postati sudac.

Iako su njegovu nominaciju u početku podržavali republikanci i demokrati na kraju članovi Republikanske stranke nisu glasovali za njegov izbor. Tako je 33 delegata Predstavničkog doma bilo protiv njegovog izbora za suca dok je 31 delegat bio za.

 

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
21:43 15.05.2012.

Jučer su naprimjer šovinistički diskriminirali po novinama onog oca što je napastvovao 8godišnju kćer......

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
22:16 15.05.2012.

Bravo Republikanci ili GOP !! ca se u mome selu rece Dobra Stara Partija !!!!

OB
-obrisani-
21:32 15.05.2012.

Mene nisu izabrali je rnisam pravnik koja diskriminacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije