Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljedice incidenta

SAD priznao dio odgovornosti za napad na pakistansku vojsku

'pentagon_nnn_rad_010611'
''
22.12.2011.
u 16:11

Američko ministarstvo obrane izrazilo je sućut pakistanskom narodu, vladi i obiteljima ubijenih i ranjenih vojnika.

Američka je vojska priznala dio odgovornosti za napad na pakistanske snage uz granicu s Afganistanom koji se dogodio krajem studenog, a u kojem su poginula 24 pakistanska vojnika.

Američko ministarstvo obrane objavilo je kako je istragom utvrđeno da su američke snage djelovale u samoobrani, nakon što je na njih pucano, te kako nije bilo namjere gađanja pakistanskih snaga. Međutim, priznaju da je do sukoba došlo zbog nedostatka informacija i pogrešnih podataka o smještaju pakistanskih snaga, što je pak uzrokovano lošom koordinacijom između američkih i pakistanskih časnika.

Ministarstvo je izrazilo duboku žalost zbog poginulih ljudi i sućut pakistanskom narodu, vladi i obiteljima ubijenih i ranjenih vojnika.

Podsjetimo, incident je naišao na žestoke kritike u Pakistanu, gdje su građani organizirali protuameričke prosvjede. General bojnik Ishfaq Nadeem ustvrdio je da je riječ o namjernom činu agresije NATO-a te kako su njihove snage nastavile pucati i nakon što su obaviještene da zapravo napadaju Pakistance.

Komentara 7

Avatar Torento
Torento
19:38 22.12.2011.

Dečki su se zanjeli.

Avatar Torento
Torento
19:39 22.12.2011.

Pa nekom glavu raznjeli.

OD
oltar domovine
17:18 22.12.2011.

Odgovorni general Americke vojske treba ici odmah na sud u Hag jer ovo je zlocin!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije