Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi diplomatski megdan dviju najvećih svjetskih sila
Povratak na članak

SAD izglasao moguću zabranu TikToka, Kinezi žestoko reagirali

Joe Biden najavio je da će sigurno potpisati prijedlog o zabrani ako on prođe u Senatu

Komentari 1

SE
Serengeti
17:08 15.03.2024.

Postoji više stvari zašto je Facebook BLOKIRAN, a ne zabranjen. Prva stvar je što su nakon terorističkog napada 2009 kineske vlasti tražili od Facebook-a da im daju podatke o teroristima jer su imali informaciju da se ta grupa organizirala preko Facebook-a. Facebook im to nije dao. I druga stvar je što Facebook nije htio poštovati kineski zakon koji je isti kao američki da podaci moraju ostati u zemlji. TikTok je ispunio taj američki uvjet I svi podaci vezani za američke korisnike TikToka su u SAD-u. Facebook to nije htio napraviti u Kini. Iako je TikTok ispunio sve zahtjeve američke administracije evo izglasan je zakon da ga se zabrani. Nadalje mnoge kineske tvrtke i građani pristupaju Facebook-u, YouTube-u I ostalim aplikacijama preko VPN konekcije što svi mogu sami provjeriti jer sve malo veće kineske tvrtke i građani imaju svoj facbook račun.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.