Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atlantska inicijativa predlaže
Povratak na članak

SAD preuzima Balkan zbog neuspjeha EU

Nova strategija SAD-a za regiju sugerira četiri ključna koraka za postizanje stabilnosti

Komentari 122

KA
kamenjar47
15:15 04.12.2017.

Tko got ima amerikance za prijatejla, netreba mu neprijatelj.

VL
Avatar comandante
comandante
16:01 04.12.2017.

samo to nam treba, ameri su najveće zlo današnjice

VL
VJ
vjekoslavkatalina
14:43 04.12.2017.

koga eu spasva taj debelo nagrabusi...sjeti te se pretece eu..eez-a...kad su se oni poceli mjesati 1991 kao sladoledari u tom periodu smo najvise izgubili teritorija

VL
VJ
vjekoslavkatalina
14:41 04.12.2017.

..dolaze jer se opasno zvecka oruzjem..na bliskom istoku su popusili i tamo su ih izgurali rusi,iranci,turska..a ni izrael vise nije voljan slijepo slusati do kraja amere...ostaala su im jos dva potenicjalna krizna zarista u svijetu..balkan i korejski poluotok i tu su odlucili da to nece nikome prepustiti...no hoce li upjeti i tu ostaje za vidjeti..eu?..pa ta ne moze spasiti ni sama sebe...osim sto cvile....svileni bili svileni ostali..pa su skontali da i je bolje povuci se u cahuru da ne izgube i ono sto imaju(bar zapadni dio eu-a)

VL
IB
istina_boli
14:35 04.12.2017.

Znaci EU nije uspjela da izazove balkanski lonac 2, pa sad Amerika krece u akciju. Dok je stranaca na balkanu , bit ce i krvi u potocima.

VL
VJ
vjekoslavkatalina
14:50 04.12.2017.

evo cigli ima vec 5 godina da brisel,njemacka tj merkel prijete,napadaju,oblijecu oko erdogana..i sto su napravili..rekli su erdoganu na turska nece uci u eu....majko moja bas su prestrasili i 'slomili' erdogana..sav je ucviljen zbog toga..pa turci znaju vec trideset godina da nece uci u eu..i lijepo su izabrali erdogana da sad on istoj toj eu...i merkel..hebe mater a ovi im nista ne mogu osim da kukaju..

VL
KA
KaraMarko
15:00 04.12.2017.

A da i USA i EU malo olade jer su pred sopstvenoj propasti... i smijesni su.

VL
SV
svojaja
14:41 04.12.2017.

SAD ne smije dolaziti na nase prostore, ako ima na umu huskati narode na Rusiji, posto na prostoru ex-YU zivi najvise Srpskih gradjana, a oni su stoljecima povijesno povezani sa svojim bratskim Slavenskim Ruskim narodom. Stariji je jedan ruski teatar od Amerike, kao i Slavenski narodi svi skupa. Ne mogu Amerikanci siriti mrznju medju Slavenskim narodima, i umisljati da ce narodi simpatizirati vise njih od Rusa, to se nece nikada dogoditi. Oni mogu imati uspjeha na Balkanu da rijese sve te problematike, samo i iskljucivo zajedno sa Rusima, nikako huskacinom na Ruse. To bi samo izazvalo bijes gradjana, oni bi se ubili za Ruse. Srpski narod. i nasi gradjani vole Rusiju, kamoli oni. I citava Zapadna Europa, gradjani svi. Ameri bi napravili teski debakl na tim prostorima, kada bi gurali gradjane u copore, u ono sto oni ne vole. Tako su cuda cinili po Bliskome istoku, znamo kako se zavrsilo.

VL
AM
AMD------------------------
16:49 04.12.2017.

da,da, non stop trazite sise umjesto da preuzme te odgovornost. niste se nasisali otrova una-amerike-evrope ?

VL
Avatar Slavonija87
Slavonija87
14:40 04.12.2017.

"vraćanje reputacije SAD-a kao nepristranog posrednika, te usredotočavanje na poduzetnike i mlade". Drugim riječima neće učiniti ništa bitno. Da bi se nešto riješilo u BiH mora se stati na kraj bošnjačkoj hegemoniji i silništvu a ovi se ne žele nikom zamjeriti, znači neće učiniti ništa, osim što će se "usredotičiti na ekonomiju i mlade" znači pričat će prazne priče o neutralnim temama.

VL
ZA
zagabria1
16:25 04.12.2017.

Pa tko je ikad očekivao da EU nešto riješi. EU može samo zaratiti, u tome je najbolja

VL
Avatar nekakav
nekakav
14:45 04.12.2017.

amerika je bila pristrana, a da bi pridobila srbiju, mora joj dati republiku srpsku i sjever kosova, tek bi tada u srpskim očima bila dobra, i zaboravili bi joj bombardiranje. i zahvalili se rusima, koji cijelo vrijeme znaju srpsku poziciju, i nisu joj ništa lošeg radili, osim čistog ekonomskog interesa. da je srbija rusima htjela ponuditi nešto više, rusi bi to uzeli, ali nisu, niti su rusi srbima nešto obećavali, a što su znali da neće moći ispuniti. kosovo su rusi pustili bez puno otpora, jer im je ovaj presedan trebao, svakome od velikih je trebao. koristiti će ga kad im bude trebalo, ne prije. bez toga, amerika će biti samo druga po važnosti srbiji. i da, srbija je sa amerikancima održala više vojnih susreta nego s ikime. i to nešto znači. a amerika i balkan ,to su dvije iste strane medalje, niti jedna se ne drži dogovora, i svaka nastupa sa pozicije sile.

VL
DU
Deleted user
19:37 04.12.2017.

Brian Hoyt Yee,buduci ambasador Makedonije,je nedavno bio u poseti Beogradu.Ha,ha.Americki pajac,koji je poreklom Azijat,je cak izjavio,i ostao ziv:"Vi Srbi morate da se opredelite.Ne mozete biti dobri,i sa Rusima i sa Amerikom".I,to su reci jednog diplomate?Kao kada bih ja rekao nekom Slovencu-ne mozes biti prijatelj i meni,i nekom Hrvatu,na primer.Neko je vec dobro napisao-hvala Amerikanci,dosta ste zla celom svetu naneli,pustite nas na miru.

VL
DU
Deleted user
17:27 04.12.2017.

Mada se na toj ruti nalazi povratak ISIL-a, u Bosnu, kući, možda su se sad tu isprečili Ameri? U Siriji je bježanja, mora se kući?

VL
Avatar narozi
narozi
18:00 04.12.2017.

da da balkanu treba amerika i ovaj Bryan Hoyt Yee da da on ce da sredi to sve ovde, vidi se kako on radi, Boze dragi spasi ovaj Balkan od amerike, doce do opet novoga rata

VL
DU
Deleted user
18:29 04.12.2017.

problem je sto ameri nece nista pitati narod nego ce kao I do sad uglavnom raditi s obavjestajnim kadrom zaostalim iz juge I to na citavom prostoru(regiji) jer njih jedino mogu drzati na uzdi I raditi sto hoce a to je vrlo lko jwr ako se ovi pobune ameri ce samo spomenuti lustraciju I sve ce biti po njihovom poslije toga, ameri vole poslovati samo s onima koje mogu drzati na uzdi a sko neki pogrijese oni posalju dron pa si ti misli, znaci najbolje ce proci onaj koji se najdublje uvuce I opet po starom balkanskom obicaju

VL
HL
HV_LAKI102
21:44 04.12.2017.

Ruse smo imali do sada a odsad cemo imati Amere,ruku na srce i bilo je krajnje vrijeme.

VL
Avatar zong
zong
14:48 04.12.2017.

Nije mi jasno zašto netko treba preuzimati i kako misle preuzimati Balkan! Toliko o našoj samostalnosti!

VL
HL
HV_LAKI102
21:44 04.12.2017.

Ameri su garancija mira na nasim prostorima.

VL
HL
HV_LAKI102
21:55 04.12.2017.

Dolaskom Amera srbija ce htjela nehtjela postati demokratska zemlja.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.