Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog pada MIG-a 21

Sačić: Suverenisti traže od ministra Banožića da podnese ostavku

Zagreb: Željko Sačić o dodjeli ratnih vojnih odličja
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
06.12.2022.
u 16:22

- Najmanje što u ovom trenutku političke odgovornosti Banožić može napraviti jest da da ostavku. I ovaj slučaj sa "starim aparatima" potvrđuje da moramo uložiti sve napore kako bismo održali optimalno stanje vojne i nacionalne sigurnosti, a ne srljati kao guske u magli raznoraznim političkim savezima i nuditi pomoć za koju nisu spremni - poručio je Sačić

Član saborskog Odbora za obranu i zastupnik Hrvatskih suverenista Željko Sačić zatražio je danas od ministra obrane Marija Banožića da podnese ostavku zbog MIG-a 21 koji se srušio kod Slatine. - Hrvatski suverenisti očekuju, nadaju se i traže od ministra Banožića da podnese ostavku jer je i njegov prethodnik Damir Krstičević dao ostavku u sličnoj situaciji kada je pao helikopter u svibnju 2020 - kazao je Sačić. 

- I najmanje što u ovom trenutku političke odgovornosti Banožić može napraviti jest da da ostavku. I ovaj slučaj sa "starim aparatima" potvrđuje da moramo uložiti sve napore kako bismo održali optimalno stanje vojne i nacionalne sigurnosti, a ne srljati kao guske u magli raznoraznim političkim savezima i nuditi pomoć za koju nisu spremni - poručio je Sačić misleći i na aktualnu raspravu o mogućoj obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. 

Usto, zastupnik Suverenista smatra da bi i premijer Andrej Plenković i predsjednik države Zoran Milanović trebali kontaktirati NATO saveznike radi usluge zaštite zračnog prostora. 

- Ovo što sad imamo muzejski su primjerci, opasnost za hrvatske stanovnike i naše živote. Nadam se samo da sad nije nastradao nitko od civila i da se nije dogodila neka velika nesreća - reče Sačić izrazivši i suosjećanje s obiteljima dvojice pilota koji su bili u MIG-u koji se danas srušio. 

Komentara 1

DI
Diesel
18:03 06.12.2022.

Sto to ovaj lupa? Kupili smo 12 francuskih Rafale aviona i on bi sad da nam neki drugi lete iznad glava? Pa nasi poloti moraju odrzavabti formu i biti spremni za Rafale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije