Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Sabo favorit, pola Vukovaraca misli da ćirilica nije najvažnije pitanje

'19.12.2012., Vukovar - Zeljko Sabo, gradonacelnik grada Vukovara. Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL'
'Goran Ferbezar/PIXSELL'
10.03.2013.
u 19:15

Sadašnji gradonačelnik Željko Sabo na izborima će ući u drugi krug s Ivanom Penavom (HDZ) i pobijediti ga sa 55,3 posto glasova

Da ćirilicu u Vukovaru treba odgoditi, smatra čak 55 posto njegovih građana. Pokazalo je to istraživanje Dnevnika Nove TV koje je proveo Ipsos puls. Njih 27,4 posto, pak, navodi kako bi dvojezičnost trebalo odmah uvesti. Za 11,8 posto stanovnika rješenje bi bila dvojezičnost s određenim ograničenjima. No, gotovo polovica Vukovaraca, njih 48,3 posto, vjeruje da im to nije najvažnije pitanje. Stanje u gradu u posljednje se četiri godine, ocjenjuje 54,8 posto građana, pogoršalo.

No, u moru pesimizma ima i optimista. Svaki četvrti Vukovarac s višom školom ili fakultetom, ali i svi oni s primanjima iznad 8500 kuna, misle da je situacija ipak bolja. Gradonačelnik Željko Sabo kraj mandata dočekat će sa ocjenom 3,3. Sabo će se, po istraživanju, u drugom krugu boriti s HDZ-ovim Ivanom Penavom. Pobjeđuje ga sa 55,3 posto glasova, a Penava dobiva 38 posto. Neodlučno je 4,5 posto glasača. U izborima za Gradsko vijeće vodi se mrtva utrka. HDZ i HSP Ante Starčević imaju 32,8 a SDP i HSU 31,6 posto glasova. SDSS ima 10,3 posto.

>> Branko Borković: Ćirilica nikad u Vukovar!

Komentara 12

SA
satar
17:38 11.03.2013.

Sve je stvar kako se čita.Više od polovice stanovnika misli da NE TREBA uvoditi ćirilicu.Kako novinari to nisu istaknuli.Normalno da u najskupljem gradu u RH ćirilica nije najvažnije pitanje.Pored ogromne nezaposlenosti problem su i sve veće cijene stanovanja,grijanja i sl.Uopćee cijene SVEGA su veće nego u okolnim gradovima. A ćirilica neće proći sigurno.

OB
-obrisani-
20:21 10.03.2013.

Ja sigurno necu ni za jednog glasat... Ali molim boga da moji Vukovarci dobro promisle koga ce podrzat...

OB
-obrisani-
20:01 10.03.2013.

Nama trebaju u lokalnim izborima strani promatraci kao i parlamentarnim... Ja osobno ne vjerujem nasoj kasti nista... Oni ce sve napravit samo da prodju pa nek je i manipulacijom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije