Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaz u Hrvatsku

Sa starih i oronulih tunela pada kamenje, a dolaze strani turisti

tunel
PIXSELL
04.07.2010.
u 12:41

Granični prijalaz Macelj predstavlja ulazna vrata u Hrvatsku, pa ne daj Bože da nekome od turista padne kamenje na automobil, kažu mještani.

Nakon našeg teksta u Večernjem listu o obnovi tunela Žutnica i Krapina na državnoj cesti D 207 na području grada Krapine stigle su reakcije mještana i vozača s područja Općine Đurmanec.

Ulaz u Hrvatsku
Naime, na državnoj cesti D1 Đurmanec – Macelj nalaze se još tri tunela koji su u veoma lošem stanju i postoji opasnost za sigurnost u prometu. Radi se o tunelima Đurmanec te Mali i Veliki Stog. Sva tri nalaze se na dionici državne ceste Đurmanec-Macelj i u veoma su lošem stanju.

Mještani ističu kako možda ne bi reagirali ali sa tih tunela pada kamenje na automobile. Kad pada kiša vožnja kroz tunele je prava avantura, jer voda se sljeva po zidovima pa je pločnik posve vlažan. U tunelima nema apsolutno nikakve zaštite, rađeni su od betona sedamdesetih godina, kad se i gradila državna cesta i vremenske prilike ostavile su trag na njima. Bez obzira na godišnje doba u tunelima bez rasvjete je vlažno i nesigurno.

Srećom za sada nije se dogodila veća šteta i nitko nije ozlijeđen. No počela je turistička sezona i Granični prijelaz Macelj predstavlja ulazna vrata u Hrvatsku.

Ulaze turisti
Na graničnom prijalazu Macelj i ovog će ljeta djelovati Servis dobrodošlice za turiste, pa ne daj Bože da im kilometar nakon što uđu u Hrvatsku s jednog od tunela padne kamen na automobil. Ovu državnu cestu osim stanovnika Maclja koriste brojni turisti kako bi izbjegli cestarinu na autocesti, kao i drugi stranci koji na ovom prijelazu ulaze u Hrvatsku. Obnovu tunela u Krapini, za koje je rečeno da su najlošiji u Europi potaknuo je gradonačelnik Josip Horvat, a da su i oni bili opasnost za promet uvjerili su se i mjerodavni iz Hrvatskih cesta i Viadukta kojem su povjereni obnovi sanacije kao i viadukt kod tunela Krapina koji samo da se nije urušio na obiteljske kuće.

Iz tog razloga rok završetka radova se produžio. Tunel Krapina trebao bi biti pušten u promet do 15. srpnja. Dok traju radovi u tunelu Krapina sav promet ide kroz grad Krapinu. Načelnik općine Đurmanec Branko Horvat ističe kako bi prvenstveno zbog sigurnosti trebalo ići u hitnu obnovu tunela.

Ključne riječi

Komentara 32

FE
Felicijen
23:37 04.07.2010.

Sad će ispred ulaza staviti znak za oprez jer pada kamenje i cestari su stvar \"riješili\"....

Avatar ludi kekec
ludi kekec
13:23 04.07.2010.

Pa što ako pada kamenje??? Što bi ti stranci htjeli? Ako im smeta malo kamenja, neka ostanu doma. Mi smo sada svoji na svome, i ako hoćemo da kamenje pada - padat će! Nitko nam to više ne može zabraniti! Dosta je bilo prigovora i sugestija od stanaca i domaćih izdajnika. To je sveto HRVATSKO kamenje, i kome smeta - taj mrzi Hrvate!!!

CU
cunt
20:35 04.07.2010.

to je slika iz srbije samo je neko taj znak donesel

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije