Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grafitti Fest

Sa sprejem u ruci putovali kroz povijest Slavonskog Broda

grafiti
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
08.06.2014.
u 20:15

Manifestacija "SB Graffiti fest" okupila je više od 20 najpoznatijih i najvještijih grafitera iz Njemačke, Belgije, Španjolske, Srbije, BiH, Kosova i Hrvatske,

Ovakvim akcijama želimo pokazati da su grafiti umjetnost, a ne šaranje, i da se s jednom kanticom spreja može svašta napraviti – pručili su sudionici međunarodnog "SB Graffiti festa", koji je u organizaciji Kreativne udruge mladih po sedmi put održan u Slavonskom Brodu.

Manifestacija je okupila više od 20 najpoznatijih i najvještijih grafitera iz Njemačke, Belgije, Španjolske, Srbije, BiH, Kosova i Hrvatske, koji su ove godine na zidu starog objekta Hrvatskih željeznica višebojnom 3D tehnikom oslikavali znamenite likove iz brodske povijesti poput Dragutina Tadijanovića, Mije Čorak Slavenske i Đure Pilara te staroga savskog mosta iz 1910.

- Dali su mi oslikati ovo lice. Ne znam tko je ona. Dečko koji ju je trebao slikati, pa sam ja prihvatio taj posao – rekao je Španjolac Corte, čiji je zadatak bio nacrtati portret najpoznatije hrvatske balerine Mije Čorak. Kreativna udruga mladih svojim radom već godinama potiče mlade Brođane na zdrav i kreativan načina života, a glavni im je cilj sprječavanje nasilja te zloupotrebe alkohola i opojnih droga. Povijest Broda u slikama na zidu jednog od najprometnijih gradskih raskrižja bit će najbolja promocija ovogodišnjeg festivala, a ujedno i najbolja pozivnica za iduće izdanje ove sve poznatije manifestacije.

>>Grafiteri pokazali da grafiti nisu šaranje, nego umjetnost

Komentara 1

JA
james49
11:01 09.06.2014.

Šaramara grafiti su bez veze za razliku od 'pravih' slikarija u ovom slučaju od portreta stvarne osobe. A mogli su nagrafitirati i I.B.Mažuranić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije