Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvaranje pruge

Ponovno uspostavljen željeznički promet između Zagreba i Splita

vlak
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
14.09.2014.
u 14:17

"Jutros u 6.00 sati radnici HŽ Infrastrukture i Pružnih građevina na tračnice su osovili lokomotivu vlaka broj 523 koja je u četvrtak zbog odrona stijene iskliznula nedaleko od Labina Dalmatinskog", izvijestili su iz HŽ-a.

Iz HŽ-a su izvijestili da je s pruge uklonjena lokomotiva kod Labina Dalmatinskog, a u 13.45 sati za promet je otvorena pruga Oštarije-Knin-Split.

Podsjetimo, jutros u 6.00 sati radnici HŽ Infrastrukture i tvrtke Tehnički servisiželjezničkih vozila d.o.o. na tračnice su osovili lokomotivu vlaka broj 523 koja je u četvrtak zbog odrona stijene iskliznula nedaleko od Labina Dalmatinskog na pruzi Oštarije-Knin-Split. Lokomotiva je potom odvučena u kolodvor Labin Dalmatinski te je započela hitna sanacija kolosijeka koja je završila oko 13.30 sati. Promet će teći maksimalnom brzinom od 20 km/h, a dionica pruge će zbog mogućih odrona i dalje će biti pod pojačanim nadzorom 24 sata na dan.

>>Počelo dizanje lokomotive, otvaranje pruge u noćnim satima

>>HŽ Infrastruktura: Pokrenute su sve aktivnosti predviđene u takvim situacijama

>>Lokomotiva zbog odrona iskočila iz tračnica. Sindikat optužuje HŽ

Komentara 5

CE
cenzura
19:10 14.09.2014.

Upravo sam u dnevniku RTL-a slušao rukovoditelja sa HŽ koji izjavljuje da je pruga puštena u promet a na mjestu nesreće (odrona) postavili su čuvara odrona. Moš mislit kak će taj golim rukama zaustavit stjenu od 20 tona koja krene s brda. No nije ovo ni tako loša ideja ovog "bisera" iz HŽ-a. Moglo bi se zaposlit tisuće nezaposlenih da dežuraju uz pruge pa bi uz čuvare odrona mogli imati čuvare mostova, čuvare tunela, čuvare pružnih prelaza, čuvare.......

DB
dbastal1
12:34 14.09.2014.

A da niste možda zaboravili djelatnike TSŽV-a koji su odradili največi dio posla u dizanju lokomotive,jer da nije bilo njih još bi lokomotiva ležala na boku.

PC
poshten_chovek225
07:49 15.09.2014.

pa koliko se onda putuje tom prugom ZG -Split- pa ja se sjecam jos 68g kad sam iso na maturalac da smo se vozili pola dana i citavu noc zg-split pa sta se nista od onda nije promenilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije