Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAPIH OPOZIVA

Provjerite imate li ga kod kuće: S polica se povlači popularni proizvod hrvatskog proizvođača

Čips paprika
Foto: Pixabay
10.01.2023.
u 22:33

Proizvođač je KANAAN d.o.o., iz Donjeg Miholjca, zemlja porijekla Hrvatska

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda ARO ČIPS PAPRIKA 300 g, LOT 5745, EAN KOD: 3856024703703, najbolje upotrijebiti do 30.04.2023., zbog povećane količine akrilamida., izvještava Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom Komisije (EU) 2017/2158 o uspostavi mjera za ublažavanje učinaka i razina referentnih vrijednosti radi smanjenja prisutnosti akrilamida u hrani.

Proizvođač je KANAAN d.o.o., iz Donjeg Miholjca, zemlja porijekla Hrvatska. Na tržište ga stavlja Metro Cash & Carry d.o.o.

Detalji o opozivu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom https://www.metro-cc.hr/press/Aro-cips

VIDEO Cijene nekretnina u Hrvatskoj i dalje rastu, u jednom gradu je zabilježen najveći skok

Ključne riječi

Komentara 21

JS
John_Smith
00:39 11.01.2023.

ovo je čista hajka na jednog proizvođača, nema čipsa bez povećanih koncentracija akrilamida. Povećana količina akrilamida je i u svakom pomfrit-u, koricama kruga, općenito u svim pečenim i prženim ugljikohidratima, rubovima pizza. onda treba zabraniti navedenu hranu svih proizvođača, ne samo jedan proizvod

MA
maximinimax
07:46 11.01.2023.

Premalu proviziju daju pa smetaju, prejeftini su

JS
John_Smith
00:50 11.01.2023.

onda treba zabraniti svaki čips jer ga u svakom ima. isto tako i prodaju pomfit-a, korica kruha i svih drugih pekarskih proizvoda, pizza, kave, svih keksa, musli, krekera, a pogotovo cigareta jer ih u dimu cigareta ima u puno višoj koncentraciji nego u bilo kojoj hrani. licemjerje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije