Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lopovi usred dana odnijeli vrijednu sliku iz Stepinčeva muzeja

S Kaptola ukrali portret Alojzija Stepinca sav od srebra i bakra

časna sestra
Saša Zinaja
25.09.2009.
u 10:57

Jedan od počinitelja razgovarao je za vrijeme krađe s časnom sestrom, dok je drugi ukrao sliku i pobjegao, priopćila je zagrebačka policija.

Dvojica nepoznatih muškaraca u četvrtak su usred bijela dana iz muzeja blaženog Alojzija Stepinca na Kaptolu u Zagrebu ukrala unikatni portret nepoznatog autora toga blaženika.

Skinuo sliku s pulta
U 9.55 sati ušli su u muzej tobože s namjerom da ga razgledaju, a jedan je od muškaraca, navodno tamne puti, srednjih godina te zapuštena izgleda, zamolio časnu sestru, zaduženu za pomoć posjetiteljima muzeja, da mu pomogne oko nekog tumačenja iz muzejskog vodiča.

Dok je on otišao s časnom sestrom u stražnji dio prostorije gdje su nastavili razgovarati, drugi je muškarac, nešto mlađi od prvoga, ostao sam u prednjoj prostoriji muzeja koji je u stvari suvenirnica te s pulta, odmah do ulaznih vrata, skinuo portret Alojzija Stepinca veličine 90x60 centimetara.

– Slika je vrijedna jer je izrađena u bakru, a po nekim je dijelovima i posrebrena. Okvir joj je crvenkast jer je od trešnjina drveta – objasnila je danas časna sestra koji smo zatekli u Stepinčevu muzeju na zagrebačkom Kaptolu.

"Ima i goreg u životu"
Do sada, kaže, nisu imali neugodnih iskustava s lopovima jer je čitav muzej pod videonadzorom.

– Mislim da će ih policija lako pronaći jer se sve vidi na kamerama. Nije to ništa strašno, ima i gorih stvari u životu, bitno je da nitko nije prijetio – dodala je časna sestra.

Isključivo zbog toga što je slika izrađena od plemenitih metala, tvrdi, vrijednost portreta Alojzija Stepinca veća je od 10.000 kuna.

Komentara 5

OB
-obrisani-
17:53 25.09.2009.

Kako došlo tako ošlo. Po nabavnoj cijeni.

RU
Rugovit
18:09 25.09.2009.

Komunisti ne ostavljaju ni Stepinčevu sliku na miru.

Avatar sebastian
sebastian
18:34 25.09.2009.

Pa sta je to 10tisuca kuna, a kome ce to prodati, cudi me da toliko svetaca u crkvi nisu to mogli da sprijece ??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije