Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drska krađa

S crkve kod Našica ukrali zvono vrijedno 70.000 kuna

zvono
Dražen Prša/VLM
10.11.2010.
u 11:57

- Provaljeno je nakon Dušnog dana jer smo tada još imali zvono. U subotu smo primijetili da su provaljena vrata, a tek sutradan, kad je trebalo zvoniti, shvatili smo da je ukradeno zvono - šokiran je župnik fra Dragutin Bedeničić.

NAŠICE - Ukradeno je zvono s crkve svetog Martina u mjestu Martinu nedaleko od Našica. Lopovi su, naime, između 2. i 7. studenoga provalili crkvena vrata, popeli se stubištem na zvonik visok desetak metara i skinuli zvono. Zbog čega su ga ukrali, još se ne zna, no pretpostavlja se da ga namjeravaju prodati u staro željezo. Našičku su župu sv. Antuna Padovanskog oštetili za čak 70.000 kuna.

- Provaljeno je nakon Dušnog dana jer smo tada još imali zvono. Crkva je izvan naselja, kraj groblja, pa je to lopovima olakšalo posao. U subotu smo primijetili da su provaljena vrata, no nakon što smo pregledali crkvu, ništa nije nedostajalo. Tek sutradan, kad je trebalo zvoniti, shvatili smo da je ukradeno zvono - šokiran je župnik fra Dragutin Bedeničić.

Policija još traga za kradljivcem protiv kojeg slijedi kaznena prijava za tešku krađu zbog čega mu prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Komentara 4

OB
-obrisani-
12:12 10.11.2010.

ide cigo u auto školu... pita ga instruktor: - kakav je ono znak? - pa aluminijski!

OB
-obrisani-
12:10 10.11.2010.

To je zasigurno bio neki HDZovac, oni idu u crkvu a ukrali bi i Isusa s križa...

OB
-obrisani-
12:34 10.11.2010.

Ako je zvono brončano, dobro se prodaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije