Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s drogom iz perua

S bratovom putovnicom i kokainom doletio iz Perua

kokain (1)
Foto: PUZ
1/4
27.12.2011.
u 13:25

Dugačka ruta 
Teklić je krenuo iz Lime preko Buenos Airesa i Pariza do Zagreba.

Čak kilogram kokaina, na narkotržištu vrijedan 300.000 kuna, pronašli su hrvatski carinici kada su pregledavali 23. prosinca u zračnoj luci na Plesu prtljagu 42-godišnjeg B. D., hrvatskog državljanina koji je doputovao iz Pariza u Zagreb.

Pao u večernjim satima

Diler je pao u večernjim satima u petak dok je pokušavao proći kroz carinski prolaz. Doletio je preko Lime, glavnoga grada Perua, pa preko Buenos Airesa i Pariza u Zagreb.

No, iako se pripremio i očekivao da će proći neometano, ipak nije sve pošlo prema planu. U džepu mu je stajala spremna i tuđa carinska isprava, odnosno bratova putovnica. Naime, morao je pripremiti i lažnu ispravu kako bi prikrio identitet jer je već u policijskim dosjeima evidentiran za kaznena djela protiv imovine i krivotvorenja isprava.

Avion iz Pariza je sletio, a on se zajedno s ostalim putnicima uputio prema carinskoj kontroli. Ondje je na traku stavio kovčeg, a on se uputio prema kontroli...

“To je to, uspio sam” sigurno je pomislio B. D., no to se ipak nije dogodilo. Tijekom pregleda na rentgenu, carinicima se putni kovčeg učinio sumnjivim. Otvorili su kovčeg, a kada su ga počeli pretraživati pronašli su kokain ušiven u podstavu. I to cijeli kilogram. Četrdesetdvogodišnji putnik prijavio je da je kovčeg njegov, tako da sumnje više nije bilo. Tijekom istraživanja policija je utvrdila da je teklić drogu nabavio negdje na području Perua. U pretrazi stana u Zagrebu pronađeno mu je i šest komada streljiva.

Nakon ispitivanja, DORH-ovi istražitelji u Velikoj Gorici odredili su mu istražni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela. Pred istražiteljima se B. D. branio šutnjom.

Još jedna ekipa iz Lime

Na suđenju su zatvorske kazne za takvo djelo od jedne do deset godina ili čak i kazna dugotrajnog zatvora.

Podsjetimo, u Zračnoj luci Zagreb u ožujku zaplijenjeno je 1,7 kilograma kokaina koji su dvojica državljana Srbije nabavila također u Limi. Njih dvojica bila su nešto inovativnija od B. D. Pokušali su prokrijumčariti drogu natopivši je u odjeću koju su potom osušili i složili u putne torbe. Osumnjičeni u dobi od 29 i 35 godina su kokain visoke čistoće, vrijedan pola milijuna kuna, pokušali dostaviti na srbijansko narkotržište.

Dvojica krijumčara su u zagrebačku zračnu luku doputovala redovnom zračnom linijom iz peruanskoga grada Chiclaya preko Pariza. Prilikom carinskog pregleda u dva putna kovčega pronađeno je puno odjeće prekrivene osušenom materijom bijele boje. U zagrebačkoj policiji tada su rekli da je to prvi put da su se i oni susreli s takvim načinom krijumčarenja.

Komentara 8

Avatar BEBEK 2
BEBEK 2
15:24 27.12.2011.

To mora da je malo zesci biser, svjestan je da ilegalno uz sebe nosi drogu i jos krivotvorene isprave ... Gluplji od mene, garant.

DR
dreamteam
16:48 27.12.2011.

Ovakvima sto siju smrt bez milosti najveću moguću kaznu.

EI
eightball
14:38 27.12.2011.

Kakva dileja,ide po liku koke na drugi kraj svijeta,i onda riskira da padne radi fals pasosa. Dobro,nije da ga nisu upratili odma na pocetku,ali jos vise bi smanjo sanse za pad da je imao svoj pasos(normalno,ako nije vec x puta u krim evidenciji)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije