Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaradio finu kaznu

S 3,44  promila i bez položenog vozačkog ispita vozio kombi na Cresu

Zagreb: Prometna policija kontrolira vozače povodom Martinja
Matija Habljak/PIXSELL
20.12.2022.
u 12:01

Zbog počinjenih prekršaja, protiv 36-godišnjaka je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 20 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Prošlog tjedna na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 75 prometnih nesreća, od kojih su šest teže nesreće, a 69 su lakše nesreće. U ovim nesrećama je šest osoba teže, a 69 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 426.900 kuna. Uz tri strana državljana, u prometnim nesrećama je sudjelovalo i sedam pješaka, kao i sedam alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 246 vozača, od kojih je kod njih 13 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod tri vozača do 0,50 g/kg. Dva su vozača odbila alkotestiranje, priopćila je PU primorsko-goranska. 

Najviše alkoholiziranih vozača, njih sedam, je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok ih je pet između 18. i 25. godina života. Najveća koncentracija alkohola od 3,44  promila izmjerena je u petak, 16.prosinca, 36-godišnjem hrvatskom državljaninu u Cresu. Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili u petak, 16. prosinca oko 23.50 sati u Cresu, u ulici Peškera, gdje je pri utjecaju alkohola upravljao teretnim vozilom marke Volkswagen Transporter, riječkih registracijskih oznaka. Provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje, a sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu. Odmah je izdvojen iz prometa te priveden na postupanje u policijsku postaju gdje je smješten do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog počinjenih prekršaja, protiv 36-godišnjaka je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 20 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca. Također je prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici.

Ključne riječi

Komentara 3

BE
Berri
18:15 21.12.2022.

Zakon je totalno neučinkovit. Naime, svi dobro znamo da lik nema 20.000 kn, a nema ni previše pameti. Naime, da ima pameti, sjeo bi se, naučio teoriju, položio vozački i završio bi priču za 7.500 kn kolika je sveukupna cijena za vozački ispit. Ova kazna je objektivno nenaplativa i mrtvo je slovo na papiru. Ovaj je rizični vozač opet na cesti.

BE
Berri
18:11 21.12.2022.

Taj neće platiti kazni, a već danas, opet pod utjecajem alkohola i bez vozačke vozi. U Americi bi dobio 5 godina zatvora, a bio bi pušten tek nakon što bi položio vozački. dakle, možda za 5 mjeseci, a možda zaa 5 godina, ovisilo bi samo o njemu.

FO
forfun
12:12 20.12.2022.

Pa na otocima su drugi prometni propisi. Treba li uopće imati dozvolu? Ne registriranih automobila koliko ti srce želi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije