Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS

Ruža Tomašić traži ostavku Milanovića zbog Željka Sabe

Ruža Tomašić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
06.06.2014.
u 12:43

Tomašić traži i raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora, za koje smatra da bi se zbog uštede trebali održati zajedno s predsjedničkim izborima

Predsjednica HSP AS Ruža Tomašić traži hitnu neopozivu ostavku premijera Zorana Milanovića i raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora, za koje smatra da bi se zbog uštede trebali održati zajedno s predsjedničkim izborima.

"Očito je daje 'Plan 21' bio balon od sapunice i lažno obećanje za dobivanje izbora, te se isti rasprsnuo prije nego se pristupilo njegovoj provedbi. U svjetlu najnovijih događanja unutar vladajućeg SDP-a razvidno je iz izjava dojučerašnjih najbližih suradnika premijera Zorana Milanovića da SDP i koalicijski partneri nemaju dovoljno stručnih i sposobnih kadrova koji bi znali odgovoriti na teške gospodarske izazove koji se nalaze pred Hrvatskom. Svakodnevno obmanjivanje javnosti, iznošenje lažnih, iskrivljenih te neprovjerenih činjenica od strane Zorana Milanovića postaje alarmantno što dodatno potkrepljuje naš zahtjev", stoji u pisanom zahtjevu kojeg potpisuje Tomašić.

Podsjeća da se premijerova "nedosljednost i nevjerodostojnost očitovala pri davanju potpore bivšem gradonačelniku grada Vukovara Željku Sabi u pokušaju osvajanja novog mandata". Zoran Milanović je 9. travnja 2014. javno rekao da SDP neće podržati Željka Sabu kao nezavisnog kandidata za gradonačelnika rekavši kako očekuje da Sabo shvati kako ne bi smio biti kandidat SDP-a te da ga stranka neće podržati što je na kraju učinio prekršivši statut SDP-a koji u članku 15. kaže da "članstvo u SDP-u prestaje: učlanjenjem u drugu političku stranku ili kandidiranjem na listi druge političke stranke, odnosno na nezavisnoj listi bez suglasnosti Predsjedništva SDP-a.

"Očigledno predsjedništvo SDP-a nije dalo suglasnost za kandidiranje Željku Sabi i njegovim zamjenicama kao neovisnim kandidatima. A ako je pak dalo, Zoran Milanović svjesno krši vlastiti statut i javno govori neistinu te po tko zna koji put obmanjuje javnost. Premijer je, naime, na početku mandata izjavio kako je ljestvica koju su postavili on i SDP, a tiče se korupcije i nepoštenja, dignuta jako visoko, a onda je iz mjeseca u mjesec štiteći korupciju, nepotizam i nepoštenje u vlastitoj stranci sve to pogazio.

>>Ruža Tomašić: Milanović mi je lani pomogao ući u Europski parlament

Komentara 23

Avatar navijač
navijač
13:04 06.06.2014.

Tako je Ružo već je vrijeme da se taj opsjenar spusti na zemlju , zajedno sa svojim slugama.Vi osigutajte izbore a Hrvati će glasove.

RA
ravko1952
13:30 06.06.2014.

Kao i uvijek pun pogodak. Bravo Ružo. Muljanović nije dostojan nijedne funkcije u državnim strukturama. Jednostavno laže i zbog toga adio.

Avatar zabadalo5
zabadalo5
14:18 06.06.2014.

Vrijeme je za prijevremene parlamentarne izbore! Nakupilo se tu puno svega, nije problem samo Željko Sabo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije