Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NJEMU BILI ZAROBLJENICI

VIDEO Ruski vojni zrakoplov srušio se u blizini Ukrajine, najmanje 65 mrtvih

Srušio se ruski zrakoplov
Printscreen Reuters
24.01.2024.
u 11:28

Ruski vojni transportni zrakoplov Iljušin Il-76 oboren je u srijedu u blizini ukrajinske granice, okrugu Korocha u Belgorodskoj oblasti, a državna novinska agencija RIA prenijela je izjavu ministarstva obrane da je avion  prevozio ukrajinske ratne zarobljenike koji su trebali biti razmijenjeni.

RIA je prenijela izjavu ministarstva obrane da je u zrakoplovu bilo 65 ukrajinskih ratnih zarobljenika, zajedno sa šest članova posade i još tri osobe u pratnji, kada se srušio. Ukupno je trebalo biti, prema ruskim izvorima, razmjenjeno 192 zarobljenika. Te tvrdnje nije moguće neovisno provjeriti.

Objavljena snimka na telegram kanalima prikazuje tragove eksplozije tipične za protuzračno oružje, nakon čega avion gubi kontrolu i strmoglavljuje se na tlo gdje eksplodira u golemoj vatrenoj kugli.

VIDEO Snimka pada ruskog iljušina u kojem su izgleda bili ukrajinski zarobljenici

 

Regija Belgorod, koja graniči s Ukrajinom, bila je pod čestim napadima Ukrajine posljednjih mjeseci, uključujući prosinački raketni napad u kojem je poginulo 25 ljudi.

Izvori u oružanim snagama pojedinih ukrajinskih medija, poput Ukrajinske pravde, potvrdili su obaranje letjelice rekavši im da je "to bio njihov posao". Izvori u ukrajinskom Glavnom stožeru izjavili su da je avion prevozio protuzračne rakete S-300 kojima ruski agresori iz tog područja gađaju harkivsku regiju.

 

Il-76 je vojni transportni zrakoplov dizajniran za zračni prijevoz trupa, tereta, vojne opreme i oružja. Ima normalnu posadu od pet ljudi, a može prevesti do 90 putnika.

VEZANI ČLANCI 

VIDEO Ruski vojni zrakoplov srušio se u blizini Ukrajine, najmanje 65 mrtvih

Komentara 113

DU
Deleted user
11:33 24.01.2024.

jedno je sigurno: nikakvih stradanja ne bi bilo da putler nije izvršio agresiju na suverenu državu

PR
pravdenik
12:03 24.01.2024.

jedino što je sigurno je da je srušen ruski vojni transportni zrakoplov i da ima dosta poginulih rusa. sve ostalo je pokušaj ruskog umanjenja medijske štete

SV
sivi vuk
11:59 24.01.2024.

rusi sad lansiraju izmišljotinu da su zrakoplovom prevozili ukr.ratne zarobljenike što je notorna laž, ali izgledno je da će rusi tijela ukr.zarobljenika koje su ubili mučenjem u zarobljeništvu sada prikazati kao tobože stradale u padu zrakoplova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije