Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIROVNI PREGOVORI

Ruski pregovarač: Obećanje o smanjenju vojnih operacija kod Kijeva i na sjeveru ne znači prekid vatre

FILE PHOTO: Russian President Putin listens to Culture Minister Medinsky as they watch the project of a monument to Kalashnikov, the Russian inventor of the AK-47 assault rifle, during a visit at firearms maker Kalashnikov Concern in Izhevsk, Russia
Foto: Sputnik Photo Agency/REUTERS
1/4
29.03.2022.
u 19:08

Ruski pregovarači najavili su u utorak smanjenje vojne aktivnosti oko Kijeva i u gradu Černihivu na sjeveru Ukrajine

Obećanje Rusije o smanjenju vojnih operacija kod Kijeva i na sjeveru Ukrajine ne znači i prekid vatre, a pregovorima s Kijevom još se ne nazire kraj, kazao je u četvrtak moskovski mirovni pregovarač.

Ruski pregovarači najavili su u utorak smanjenje vojne aktivnosti oko Kijeva i u gradu Černihivu na sjeveru Ukrajine, čime je napravljen dosad najveći korak prema postizanju mirovnog dogovora.

"Ovo nije prekid vatre. Želimo postupno deeskalirati sukob barem na ova dva fronta", kazao je čelnik ruskog tima pregovarača Vladimir Medinski za TASS.

Medinski je dodao da je Rusija učinila već drugi veliki korak prema smirivanju sukoba time što je pristala na mogućnost sastanaka predsjednika zaraćenih država u isto vrijeme kad je potaknut mirovni dogovor.

"No nećemo tako skoro uspjeti postići dogovor koji odgovara objema stranama", kazao je.

Situaciju iz minute u minutu možete pratiti OVDJE

>> VIDEO Stanovnici Mikolajiva pokušavaju život vratiti u "normalu": "Živimo dan po dan..."

Komentara 3

Avatar Sidewinder
Sidewinder
19:44 29.03.2022.

Ruskim žoharima ne vjerovati niti riječ. Neće bit mira dok ih Ukrajinci ne istjeraju iza Urala.

HB
Hladna_bura
21:16 29.03.2022.

Vidite sad nesretni Ukrainci pristaju na sve.A mogli su sacuvat zemlju da se drzali Minski sporazuma. Izgubili su ogromni dio zemlje kao Crno i Azovsko more.Mornarica vise ne postoji.Zrakoplovstvo unisteno Bajrektari nista nisu pomogli..E moji Ukrainci slusajte Amere gurnuli vas u rat i pobigli.Nije cudo tako su bizali iz Afganistana od Afganistanski cobana.Vec smo navikli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije