Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jače kazne za teroriste

Ruski parlament donio nove mjere sigurnosti nakon rušenja zrakoplova

ruski avion
Foto: ilustracija
20.11.2015.
u 13:07

Predsjednica gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko rekla je da su se prošli tjedan po Putinovoj zapovijedi već postrožile sigurnosne mjere u zračnim lukama, javnom prijevozu i mjestima gdje se održavaju veliki događaji

Ruski parlament donio je nove mjere nacionalne sigurnosti, uključujući moguće širenje ovlasti državne obavještajne službe, nakon što je Kremlj zaključio da je uzrok rušenja ruskog putničkog zrakoplova nad Egiptom bila bomba.

Na rijetkom sastanku oba doma parlamenta, zastupnici i senatori donijeli su rezoluciju kojom se poziva na jače kazne za teroriste, strože javne sigurnosne mjere i novu akciju da se pobijedi ekstremizam.

Putin je u utorak obećao da će uhvatiti odgovorne za eksploziju Airbusa 321 s ruskim turistima koji se srušio nad Egiptom 31. listopada. Svih 224 putnika i članova posade je poginulo.

Kremlj također navodi pariške napade u kojima je 129 ljudi ubijeno kao drugi razlog zbog kojega Rusija i svijet trebaju ići čvršće protiv Islamske države.

Predsjednica gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko rekla je da su se prošli tjedan po Putinovoj zapovijedi već postrožile sigurnosne mjere u zračnim lukama, javnom prijevozu i mjestima gdje se održavaju veliki događaji.

Dodala je da postoje prijedlozi i da se postrože kazne "ne samo za terorističke aktivnosti nego za svakoga tko ih potpomaže moralno,  novčano ili informacijama".

Među prijedlozima su ponovno uvođenje smrtne kazne za teroriste i utemeljenje međunarodnog suda po uzoru na nirnberški koji bi procesuirao islamske militante.

>>Bomba koja je srušila ruski zrakoplov bila je u glavnoj kabini

>>Ruski mediji: Bombu koja je srušila zrakoplov unio je zaposlenik zračne luke

Komentara 3

MX
Mister X
14:48 20.11.2015.

Rusi su svjesni da im nisu samo "teroristi" neprijatelji nego još neki drugi koji ih mrze do kostiju. Tako da i rušenje njihovog zrakoplova je izvedeno od tko bi sigurno mogao znati od koga ??? Postoje prijedlozi i da sese postrože kazne "ne samo za terorističke aktivnosti nego za svakoga tko ih potpomaže moralno, novčano ili informacijama". i snimkama sa satelita .? ili ?....

DU
Deleted user
19:21 20.11.2015.

kako mozes jace kazniti terorista koji je ujedno samoubojica.

Avatar d-ano
d-ano
21:52 20.11.2015.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,oni su kaznjeni vec ,vrag im je uzeo dusu ,,,,,,,,odavnoo,,,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije