Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINITURNEJA PO REGIJI

Ruski ministar Lavrov dolazi u Hrvatsku: Poznati detalji njegova puta

Russia's foreign minister Lavrov meets with delegation of Germany's AfD Party
Foto: Russian Ministry of Foreign Affa/Newscom/PIXSELL
1/2
14.12.2020.
u 15:11

Dolazak Lavrova na mini turneju u BiH, Srbiju i Hrvatsku tako se ovog puta poklopio s 25. obljetnicom Daytonskog mirovnog sporazuma.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov napokon dolazi u Zagreb nakon što je posjet dva puta odgođen zbog epidemije korone i bolesti od koje je bolovao i ruski veleposlanik. U Zagreb dolazi u utorak navečer, a kako doznaje Večernji list, u srijedu će se u 8.40 u ministarstvu vanjskih poslova sastati sa hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom.

Nakon toga, predviđena je od 10.15 do 10.45 sati konferencija za medije nakon koje bi u 11.00 sati trebao početi sastanak u banskim dvorima s premijerom Andrejom Plenkovićem. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u 12.00 sati bi trebao imati i sastank sa predsjednikom Republike Hrvatske, Zoranom Milanovićem, na Pantovčaku.

To će, inače, biti prvi posjet nakon 15 godina,čiji je povod dolaska otvaranje nove zgrade veleposlanstva Ruske Federacije. Ako će protok ići po planu u 12.55 sati započeti će ceremonije otvaranja nove zgrade veleposlanstva Ruske Federacije. Između ostalog, tjekom posjete Lavrov će potpisati program kulturne suradnje i posljednji plan konzultacija između hrvatskog i ruskog Ministarstva vanjskih poslova,  

Dolazak Lavrova na mini turneju u BiH, Srbiju i Hrvatsku tako se ovog puta poklopio s 25. obljetnicom Daytonskog mirovnog sporazuma.
 

Ključne riječi

Komentara 4

DV
Džontra Volta
18:52 14.12.2020.

To je zato jer Biden želi ukinuti onu genocidnu tvorevinu.

ST
Stipan
19:52 14.12.2020.

Dayton je stvoren da propadne ! Treba nova podjela te tvorevine od države tj. Jugoslavije u malom obliku.

Avatar film
film
16:27 14.12.2020.

kaj se mene tiče,ne treba dolaziti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije