Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVAN KONTROLE

Ruska svemirska letjelica pada prema Zemlji

Progres
Foto: NASA
1/3
29.04.2015.
u 13:23

Letjelica koja je dostavljala namirnice na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) navodno je izvan kontrole

Ruska bespilotna svemirska letjelica Progres M-27M pada prema Zemlji. Letjelica koja je dostavljala namirnice na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) navodno je izvan kontrole, piše Guardian.

AFP navodi izjavu upućenog dužnosnika, koji je htio ostati anoniman, a koji je rekao da je jasno da su krenule reakcije koje je apsolutno nemoguće kontrolirati.

Progres M-27M (NASA ga naziva Progress 59 ili 59P) u utorak je na raketi Sojuz krenuo prema ISS-u, gdje je trebao stići sutra, no komunikacija s letjelicom izgubljena je nedugo nakon polijetanja. Rusija je danas javila da su pokušaji uspostavljanja kontakta s letjelicom bili neuspješni.

Prema priopćenju koje je objavio američki centar za svemirske operacije JSpOC, Progres se okreće za 360 stupnjeva svakih pet sekundi.

Kanadski astronaut Chris Hadfield, koji je zapovijedao ISS-om prije umirovljenja, rekao je da će Progres polako padati prema Zemlji i izgorjeti.

 

>> Možete li na ovoj fotografiji pronaći astronauta?

>> Astronauti ISS-a izašli na svemirsku šetnju, pripremali postaju za taksije

Komentara 27

DU
Deleted user
14:32 29.04.2015.

a americkih podrepasa nema ni blizu o clancima iz baltimora.

OK
okus
13:51 29.04.2015.

Mozda padne na isil?

KI
Kissinger
17:17 29.04.2015.

a kad bi na nas sabor kamo srece !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije