Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTEMKINOV SELA Za vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva stadion će biti skriven

Rušit će se zapadna tribina Gradskog vrta?!

U trideset godina od izgradnje stadiona na zapadnoj su tribini rađeni tek 'kozmetički' zahvati
Foto: Marko Mrkonjić
29.10.2008.
u 16:57

I oni koji su trenutačno na čelu NK Osijeka i oni koji žele što prije preuzeti klub, ali i gradski oci koji su u prepucavanjima oko sudbine osječkog nogometnog prvoligaša stajali po strani, složni su bar oko jedne stvari – stadion Gradski vrt će, pogotovo njegova zapadna tribina, pored novoizgrađene sportske dvorane izgledati kao ruglo.

Plakati će skriti ruglo
Za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u rukometu, zapadna tribina najvećeg sportskog objekta u istočnoj Hrvatskoj će poput ružnog pačeta od pogleda biti skrivena velikim plakatima, a kako doznajemo od Alena Prnjata, člana Gradskog poglavarstva zaduženog za sport, stav struke je kako je u dogledno vrijeme nužno i njezino rušenje zbog narušene statike.

– Pogled na zapadnu tribinu ni u kojem slučaju nije reprezentativan i to ćemo pokušati nekako sanirati za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u rukometu, ali ćemo u skoro vrijeme morati u obzir uzeti i stav struke kako će se tribina morati srušiti – kazao je Prnjat, dodajući kako se rušenje tribine sigurno neće dogoditi iduće godine, već kada za to bude novca.

– Stadion bi, po meni, bio puno ljepši i puno svrsishodniji bez zapadne tribine, jer je ona trenutačno apsolutno neiskorištena i otvara se samo kada gostuje nogometna reprezentacija, a što se prerijetko događa – zaključio je Prnjat.

Nikad dovršen
Zbog takve tribine, ali i ukupnog stanja stadiona, kaže direktor bijelo-plavih Mile Dumančić, bitno je smanjena i vrijednost kluba u njegovoj pretvorbi. Naime, u trideset godina od izgradnje, na zapadnoj su tribini rađeni tek “kozmetički” zahvati kako bi ona udovoljila minimum zahtjeva Uefe - devedesetih su godina postavljeni stolci, a prije tri godine su izgrađene VIP prostorije i uređena je loža.

– Razlike između Gradskog vrta i Poljuda su ogromne. Poljud, za razliku od Gradskog vrta, ima pedesetak poslovnih prostora koji donose dobit, a naš stadion nije nikad dovršen, nikad natkriven i njegov okoliš nije nikada uređen zbog čega je i vrijednost koncesije dramatično manja – rekao je Mile Dumančić.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije