Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA SANKCIJE

Rusija uzvraća udarac: Uvela ograničenja kao odgovor na zamrzavanje rezervi

Ruski rubalj pao je 30 posto što je najniža razina u povijesti
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
25.03.2022.
u 10:12

Banka Rusije podsjeća na to da je vlada kao odgovor na zapadne sankcije već zabranila prodaju vrijednosnih papira stranim ulagačima i povlačenje sredstava iz ruskog financijskog sustava.

Rusija je kao odgovor na zamrzavanje dijela svojih rezervi, primijenila zrcalnu mjeru i ograničila novčani tijek prema "neprijateljskim zemljama", priopćila je u petak ruska središnja banka.

Banka Rusije podsjeća da je vlada kao odgovor na zapadne sankcije već zabranila prodaju vrijednosnih papira stranim ulagačima i povlačenje sredstava iz ruskog financijskog sustava.

"Osim toga, isplata korporativnog duga ruskih tvrtki i javnog duga vjerovnicima iz zemalja koje podržavaju sankcije protiv Rusije odvijat će se samo uz dopuštenje vladine komisije. Drugim riječima, kao odgovor na zamrzavanje dijela ruskih rezervi, Rusija je također uvela ograničenja kretanja sredstava koja bi se mogla prenijeti neprijateljskim zemljama za usporediv iznos", navodi se u priopćenju Banke Rusije koje prenose RIA Novosti.

Prema podacima ruske središnje banke, 18. veljače ruske međunarodne pričuve dosegnule su rekordnih 643,2 milijarde dolara. 

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

VIDEO: Biden na sastanku u Bruxellesu: 'Branit ćemo i štititi svaki centimetar teritorija NATO-a'

Komentara 7

HB
Hladna_bura
11:23 25.03.2022.

Vice rusija ima sesto pedeset milijardi dolara deviza ili dvi ipol tisuce tona zlata...Zemlja koja nema duga..Jako si sirov..Iduceg tjedna Rusi hoce samo da im se placa u Rubljama energetika...Ako ne bude tako placat cemo od trista do petsto dolara barel nafte..A plin ce bit cetri tisuce dolara tisucu kubni metara..Sto znaci litar benzina moga bi placat cetri eura ili trideset kuna...Evropski celnici sinoc su rekli da bi mogla zavladat glad u Europi..Rusija nece vise prodavat im zitarice kao i umjetna gnoiva...Zato Europljani kazu prinosi psenice mogli bi se smanjit pedeset posto.U Europi vec nedostaju neki produkti.Veliki strajkovi narod vise ne moze placat benzin tuku se na benzin pumpan...Sad ko duze izdrzi...Velika kriza na jesen ce doc vec kupuj brasno da ne ogladnis i pravi rezerve benzina trebat ce ti.

VE
Ventilator2
10:48 25.03.2022.

Svi sve smrzavaju osim protoka nafte i plina, i transakcija za iste.... Nemreš istovremeno i stisnuti pak i prdnuti

DU
Deleted user
10:44 25.03.2022.

Danas sa Rusijom i rubljima nitko ne želi imati posla - tako će i biti, narednih 50 i više godina - Rusija je krenula u jednosmjernu ulicu prema sjevernoj Koreji u želji da joj preuzme titulu. Neće se oporaviti desetljećima a Putin će ostati zapamćen kao najveći ratni zločinac 21. stoljeća i kao čovjek koji je uništio Rusiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije