Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazneni postupak

Rusija traži brata Alekseja Navaljnog: Otvoren je novi slučaj i raspisana tjeralica

Bail hearing for opposition activists facing charges of public health safety violation
Foto: Tverskoy District Court/NEWSCOM
1/10
20.02.2024.
u 15:32

Sud u Moskvi osudio je Olega Navaljnog na godinu dana uvjetnog zatvora 2021. godine

Rusko Ministarstvo unutarnjih poslova ponovno je raspisalo tjeralicu za Olegom Navaljnim, bratom preminulog ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog. Oleg Navaljni tražen je prema neodređenom članku Kaznenog zakona.

Naime, prema TASS-u, ruskoj državnoj novinskoj agenciji, agencije za provođenje zakona pokrenule su novi kazneni postupak protiv Olega Navaljnog, ali nisu precizirale prema kojem članku.

Sud u Moskvi osudio je Olega Navaljnog na godinu dana uvjetnog zatvora 2021. godine nakon što je, prema tvrdnjama tužiteljstva, putem društvenih mreža poticao ljude na sudjelovanje na skupu. Time je, kako se dodaje, prekršio preporuke za borbu protiv zaraze koronavirusom. Oleg Navalni nije se javio nakon presude te je za njime u siječnju 2022. godine raspisana tjeralica. 

GALERIJA Ovo je zatvor u kojem je Aleksej Navaljni proveo zadnje tjedne

Bail hearing for opposition activists facing charges of public health safety violation
1/6

Podsjetimo, ruska zatvorska služba izvijestila je 16. veljače da je Aleksej Navaljni, kritičar i protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, preminuo. Kako je istaknuto u priopćenju, Navaljni se nakon šetnje osjećao loše te izgubio svijest. 

“Odmah su stigli medicinski radnici ustanove i pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći. Provedene su sve potrebne reanimacijske mjere, ali nisu dale pozitivne rezultate", istaknula je zatvorska služba. Navaljni je imao 47 godina. Služio je kaznu u kaznenoj koloniji IK-3 u Karpu, oko 1900 km sjeveroistočno od Moskve, 60 km sjeverno od Arktičkog kruga.

VIDEO Preminuo Aleksej Navaljni, veliki kritičar ruskog predsjednika Putina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije