Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE ODLUKA VLADE

Rusija: Spremni smo dostaviti cjepivo Hrvatskoj, brzina isporuke je dva tjedna

U BiH počelo cijepljenje protiv koronavirusa ruskim Sputnjikom V
Dejan Rakita/PIXSELL
15.02.2021.
u 13:48

Dodaje kako Rusija nije postavila nikakve uvjete na stol za uvoz cjepiva i misli da neće biti takvih uvjeta

Glasnogovornik veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj Matvej Sidorov otkrio je da je na sastanku premijera Andreja Plenkovića i ruskog veleposlanika na stolu bilo i rusko cjepivo Sputnik V.

“Sputnik V bio je na stolu i ruski veleposlanik prenio je dobre namjere. Pričali smo o mogućnostima i detaljima”, rekao je za N1, ali nije htio otkriti detalje dok ih Vlada ne priopći.

Naveo je i primjer Mađarske koja je sklopila sporazum s Rusijom 22.1., a 1. veljače već je stiglo cjepivo u tu zemlju.

Što se tiče pitanja količine cjepiva, kaže da je to kompleksno i logističko pitanje, ali i da to ovisi o službenim zahtjevima Hrvatske.

“Palestina je dobila cjepivo kroz tri tjedna, ali to je bilo preko Izraela. Dva tjedna normalna je okvirna brzina isporuke, ali to bi trebalo riješiti između ruskog proizvođača i odgovarajućeg tijela u Republici Hrvatskoj prema vašem planu cijepljenja”, kazao je Sidorov.

Rekao je da Rusija to neće koristiti kao nekakvu geopolitičku korist. "Želja nam je cijepiti cijeli svijet što prije. Smatramo mogućim i sporazum o proizvodnji ruskog cjepiva i u drugim zemljama”, ističe Sidorov.

Dodaje kako Rusija nije postavila nikakve uvjete na stol za uvoz cjepiva i misli da neće biti takvih uvjeta.

Ključne riječi

Komentara 38

Avatar Čepiga.
Čepiga.
16:00 15.02.2021.

Bogati Rusi se cijepe na Zapadu. Putin se nije cijepio Sputnikom. Znaju zašto.

YE
yelloman
14:34 15.02.2021.

A Putin se bas zabarikadirao u bunkeru i svak tko se hoce sresti s njim mora proci 2 tjedna karantene. Nedavno je iranski duznosnik izvisio jer nije htio cekati 2 tjedna da bi otisao na sastanak sa Putinom

YE
yelloman
14:08 15.02.2021.

Niti jedna drzava koja je narucila Sputnik nije dobila narucene kolicine. Argentina je do sad trebala dobiti 5miljuna dobila je 1miljun. Rusi obecavaju ali ne isporucuju. Niti jedno cjepivo nema ovoliko propagande i promidzbe. Putin se jos nije cijepio Sputnikomkom a izjavio je da nece do kraja ljeta. U 12.mj je rekao da ce se cjepiti sad je opet odgodio. Sto on zna a mi ne znamo o tom cjepivu? Svi svjetski lideri se cijepe javno a Putin ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije