Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJERUJU LI MU?

Lavrov smiruje tenzije: Nećemo slati vojsku u Ukrajinu

sergej lavrov
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
29.03.2014.
u 09:27

Do otkrivanja ruskih prijetnji došlo je nakon što je Moskva optužila zapadne zemlje za korištenje 'sramotnih pritisaka', političke ucjene i ekonomskih prijetnji kako bi privolili članice UN-a da prihvate neobvezujuću rezoluciju

- Ne planiramo slati vojsku u Ukrajinu, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov dan nakon što su Vladimir Putin i Barack Obama razgovarali telefonski po prvi puta nakon pokretanja sankcija protiv Rusije zbog situacije na Krimu.

Rusija već više dana gomila svoje oružane snage uz ukrajinsku granicu. Procjenjuje se da je pokrenuto oko 100.000 ruskih vojnika, uključujući i tešku mehanizaciju. Mnogi su zato procjenjivali da bi Rusija vrlo skoro mogla još više konkretizirati svoj utjecaj nakon krimskog 'referenduma'.

Rusija prijetila državama istočne Europe ako glasuju za rezoluciju UN-a

Istovremeno, izbio je i incident s ruskim prijetnjama nekim državama uoči glasovanja o rezoluciji UN-a.

Rusija je nekim državama istočne Europe i središnje Azije prijetila osvetom ako glasuju za rezoluciju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, poručuju diplomati UN-a.

Ovotjednom rezolucijom 'krimski referendum' je proglašen nezakonitim.

Do otkrivanja ruskih prijetnji došlo je nakon što je Moskva optužila zapadne zemlje za korištenje 'sramotnih pritisaka', političke ucjene i ekonomskih prijetnji kako bi privolili članice UN-a da prihvate neobvezujuću rezoluciju. Među metama ruskih prijetnji bili su Moldova, Kirgistan i Tadžikistan kao i nekoliko afričkih država.

Putin i Obama na izravnoj liniji

Ruski i američki predsjednik telefonski su razgovarali o mogućem diplomatskom rješenju krize u Ukrajini. Barack Obama poručio je Rusiji kako mora povući  svoje vojnike, ne kretati dublje u Ukrajinu te pristatii na pregovore s ukrajinskom vladom uz međunarodno posredovanje. Obojica se slažu da bi o predstojećim potezima trebali razgovarati Kerry i Lavrov.

>> Obavještajci Obami: Putin ide na istok Ukrajine

Komentara 137

AN
Andrej50
10:03 29.03.2014.

Ma Ameri to nikada ne bi radili, osi su dobr, pošteni i puni demokracije što smo vidjeli u cijelom svijetu, od Čilea i Nikaragve do Libije i Sirije. Ne bi Ameri nikada niša loše uradili, kao recimo platili snajperiste uu Ukrajini, bože sačuvaj. Nego, kako to da niti jedan medij nije prenio transkript zbog kojega je Youtube zabranjen u Turskoj? (onaj o planiranju lažnog napada iz Sirije na Tursku uz pomoć Amera).

CI
cicibela
10:26 29.03.2014.

Zanimljivo da se predstavnik Izraela nije uopće pojavio na glasovanju o rezoluciji. Vjerojatno su im UN predstavnici "u štrajku" kao i osoblje svih veleposlanstva po svijetu.

ST
stomugromova
19:46 29.03.2014.

Dok se Obama u Saudijskoj Arabiji,najmračnijoj rupi na planetu i državi najvećoj izvoznici međunarodnog terorizma ( SAD),evo jedno pismo iz zaboravljene Sirije,gdje se brani zapadnokršćanska i svaka druga civiliizacija, pod najezdom novovjekih barbara. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Što se mora dogoditi da se se javno u svijetu, američka administracija sa svim jezivim predsjedncima, a posebno Obamom sada, proglasi zločinačkom organizacijom.Apsurd je i kršenje elementarnih povelja ljudskih prava da Nobelovac za mir prodaje oružje ili ga trampi za naftu . S kojim to obrazom Obama posjećuje Papu Franju a onda ide u Saudijsku Arabiju da potvrdi pakleni plan o uništenju Sirije? Tko na kraju, osim Rusije i Hezbollaha, i Irana uopće pomaže mojoj Siriji u ovom strašnom ratu? Moja zemlja šuti mudro i mutavo,dok se Europa pretvara u sve veće zlo. Kao da je Svijet umro u Siriji i humanizam i pravda i razum, sve tamo umire i gasi se ... A Svijet ide dalje, lijepo se živi tamo gdje je mir, a u gradovima Sirije i kroz pustinju, na motorima i u nekim ukradenim i otetim automobilama jurišaju kroz pustinju horde ubojica. Piše se ovdje o položajima i borbama, to jest dobro jer nam daje vjeru u pobjedu Sirije, ali ove redove zasigurno čitaju i "prijetelji Sirije": ova je divna zemlja prepuštena na međunardonoj sceni samo potpori Predsjednika Rusije, Hezbollahu ... Iranu ... Ostalo su hijene. Od Ženeve nema koristi ali je potrebno sve više i jasnije u medijima povlačiti crtu identiteta između Obamine admisnitracije i njega samog i zločina protiv Sirije pa da na taj način i ovaj najbijedniji predjednik USA u povijesti - dođe do nekog međunarodnog suda pravde ne samo po zapovjednoj odgovornost već kao kršitelj Nobelove ideje mira. Zlo jedno prodano!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije