Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema popuštanja

Rusija isključila struju Bjelorusiji zbog neplaćenih dugova

Aleksandar Lukašenko
AFP/PIXSELL
29.06.2011.
u 12:44

Isključenje pojačava pritisak na ovu bivšu sovjetsku republiku koja je već suočena s najtežom financijskom krizom od raspada SSSR-a 1991. godine.

Rusija je isključila električnu energiju Bjelorusiji zbog neplaćenih računa. Bjelorusija iz Rusije uvozi oko deset posto električne energije, ali današnje isključenje pojačava pritisak na ovu bivšu sovjetsku republiku koja je već suočena s najtežom financijskom krizom od raspada SSSR-a 1991. godine.

Minsk je nedavno objavio devalvaciju nacionalne valute, što je izazvalo paničnu kupovinu raznih roba i formiranje dugih redova ispred mjenjačnica novca. Glasnogovornica  bjeloruskog ministarstva energetike Ljudmila Zenkovič izjavila je da se ne zna kada će Minsk biti u stanju isplatiti zaostala dugovanja zbog malih zaliha nacionalne valute.

 

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
12:53 29.06.2011.

Suverenitet i samostalnost imaju svoju cjenu, Ukrajina i Bjelorusija to izgleda nisu shvatile, nema tu više bratske pomoći i jeftinih energenata iz Rusije a da se plati “toplom riječi“, ako nema para, a vidimo da nema onda se manje troši, ako se računi ne plae onda onaj zulumčar iz elektre iskopča struju i sada se to desilo. Dakle Lukašenko put pod noge i na ljubljenje cipela Caru u Moskvu ili bi to mogao drugačije reči ali bi to uključivalo i “kaljektivanjau rektoskopiju Belorusa“

OB
-obrisani-
13:02 29.06.2011.

ma i lukasenko ga je malo preterao, fleksibilan je ko kamen....trud se covek da napravi od belorusije severnu koreju na svaki moguci nacin....kad ga rusi batale i dizu ruke od njega, poruka je jasna, dovidjenja prijatno....prosla je era krutih komunistickih diktatora......

OB
-obrisani-
21:47 29.06.2011.

Naravoučenije - ne smije se bit ovisan o ruskim resursima - ruski keđed to odmah kažnjava - treba biz nezavisan, a to važi i za Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije