Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BEZ HRANE SE NE MOŽE ŽIVJETI'

Rusi objavili fotografiju iz Zagreba: 'Europa je počela shvaćati koliko će skupo platiti sankcije Rusiji'

Zagreb: Gužva na benzinskoj postaji zbog najave poskupljenja goriva
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
08.03.2022.
u 09:56

Bez torbica Louis Vuitton definitivno se može živjeti, kao i bez Adidasovih trenirki, ali bez kruha, bez maslaca, bez svježeg povrća, voća, bez hrane, europski stanovnik vjerojatno neće moći živjeti, piše ruska novinarka

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti objavila je komentar novinarke Elene Karajeve s naslovom ''Europa je počela shvaćati koliko će skupo platiti sankcije Rusiji'', a tekst su ilustrirali gužvom na Ininoj benzinskoj postaji u Zagrebu tijekom jučerašnjeg dana kada su brojni građani pohrlili na natočiti gorivo zbog današnjeg poskupljenja. 

"U situaciji u kojoj vam se stalno dovikuje da ste cinični agresor, Moskva bira drukčiji način djelovanja – mirno postizanje svojih ciljeva uz minimalne gubitke", piše ruska novinarka. 

"Euforija prvih dana, kada su sankcije Rusiji pljuštale iz bruxelleske kutije kao grašak gotovo svaki sat, ustupila je mjesto grozničavom kalkuliranju posljedica za bližnje", dodaje ona te predviđa da će u bliskoj budućnosti cijene za europske građane naglo skočiti. 

"Litra benzina probit će granicu od dva eura jer nafta svakodnevno postavlja nove rekorde rasta. Sljedeći na redu je nedostatak metala, uključujući legure paladija, koji su najvažniji za IT i gotovo svaku drugu industriju. Žitarice će poskupjeti, a glavna žitarica je pšenica", piše. 

"Bez torbica Louis Vuitton definitivno se može živjeti, kao i bez Adidasovih trenirki (obje tvrtke, kao i niz drugih, odlučile su napustiti rusko tržište kako bi nas kaznile), ali bez kruha, bez maslaca, bez svježeg povrća, voća, bez hrane,  europski stanovnik vjerojatno neće moći živjeti. Čak i ako će ga na oba uha uvjeriti da su "za pobjedu ideala slobode" potrebne i takve žrtve", piše, između ostaloga, ruska novinarka. 

VIDEO Ovo su nove cijene goriva


 
Ključne riječi

Komentara 133

Avatar Asterix
Asterix
10:15 08.03.2022.

Čudno kako su nam roditelji, djedovi i bake, pradjedovi i prabake preživjeli bez uvoza i Rusije.

Avatar petrolio
petrolio
10:18 08.03.2022.

nije bitno koliko nas košta, bitno je kazniti i zaustaviti rusku agresiju na demokratsku ukrajinu i pokolje nevinog civilnog stanovništva! prije ovoga sam simpatizirao ruse, sad ih ne mogu smisliti kao ni ogroman dio EU i slobodnog svijeta!

SM
san.martino
10:27 08.03.2022.

To se i nije moglo snimiti nigdje drugdje nego u Hrvatskoj! Zbog poskupljenja od 1kn cekalo se bar sat vremena i potrosilo vise od ustede! Uvijek i iznova se potvrđuje,ljudi su ovce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije