Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva Grgureva

Ronko od policije tražio da stane na put Grgurima

Požega Grgurevo
Duško Mirković/PIXSELL
05.03.2012.
u 12:09

Svatko odgovara za svoje postupke, od onih koji to čine do policije koja tome kumuje, poručio je Zdravko Ronko

Četvrtu godinu zaredom u Požegi se slave dva Grgureva, a zbog subotnjeg će gradonačelnik Zdravko Ronko prijaviti i društvo Sveti Grgur, ali i policiju!

Sporno odobrenje Grada

Naime, prije dva dana Društvo sv. Grgur dvadeseti je put je organiziralo ovu manifestaciju na kojoj se okupilo 14 povijesnih postrojbi iz cijele Hrvatske, a sljedeće subote slavit će se Grgurevo u organizaciji Grada Požege. Požeška građanska straža sa svojim gostima prodefilirala je gradskim ulicama u najužoj gradskoj jezgri noseći svoje zastave te polažući vijence kod spomenika dr. Franje Tuđmana, 123. brigade te sv. Florijana. Na Trgu sv. Terezije zatim je slijedilo postrojavanje povijesnih postrojbi koje su prijavak podnijele požeško-slavonskom dožupanu Ferdinandu Trohi.

Upravo ovo postrojavanje bilo je razlog zašto je Upravni odjel za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege dan prije zatražio od požeške policijske postaje da zaštite navedenu gradsku javnu površinu od nelegalnog korištenja, a ne “da svojim aktivnostima podržavate neutemeljeno korištenje gradskog prostora za održavanje skupa za koje nije izdano odobrenje nadležnog Upravnog odjela.“

Naime, gradska uprava smatra da se postrojavanje na javnoj gradskoj površini nije smjelo održati bez odobrenja njihova Upravnog odjela sukladno odluci o komunalnom redu. Društvo sv. Grgur od Grada nije ni zatražilo odobrenje već samo od Policijske uprave požeško-slavonske koja ima je ga je i dala. Uz zahtjev Grad Požega priložio policiji i nepravomoćnu presudu Županijskog suda o ništavnosti izborne Skupštine na kojoj je izabrano sadašnje vodstvo Društva sv. Grgur.

– Svatko odgovara za svoje postupke, od onih koji to čine do policije koja tome kumuje i načelnika Policijske uprave koji obmanjuje. Grad Požega postupit će u skladu  s obvezama i odgovornosti koje proizlaze iz zakonskih odredbi i gradskih odluka – istaknuo je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.

Lan kažnjeni sa 2900 kn

Jednostavnije rečeno, Grad Požega podnijet će prijavu ne samo protiv Grgura nego i požeške policije. Krunoslav Kokić iz Policijske uprave požeško-slavonske kazao je da je policija postupila u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju. Vatroslav Bekafigo, predsjednik Društva sv. Grgur, već je spreman na plaćanje nove kazne. Za prošlu godinu platili su kaznu od 2500 kuna kao pravna soba  te još 400 kuna za odgovornu osobu i to zbog korištenja ozvučenja koje ove godine nisu imali.

– Mi smo skup prijavili na mjerodavnom mjestu, u policiji, a od Grada ne trebamo ništa. Hodali smo svojim gradom kao što imamo pravo hodati po cijeloj Hrvatskoj. Ako bude kakvih kazni platit ćemo, imamo svoje novce, mi ne trošimo gradski proračun. Mi smo kulturni i europski civilizirani narod i mi ćemo kao udruga platiti sve što moramo – poručio je Bekafigo.

Ključne riječi

Komentara 18

VE
Vexans
14:05 05.03.2012.

Malo koji gradonačelnik u Hrvatskoj bude u prvom krugu izbora izabran s više od 52% podrške svojih sugrađana.To je uspjelo g.Ronku 2009. god. Taj podatak dobiva na težini kad znamo da g. Ronko nije izabran \"na neviđeno\" ili s neke liste! Naime ,naši su sugrađani dobro znali za koga glasaju! G. Ronko je prije izbora za gradonačelnika ,bio Župan PS Županije,a istovremeno i vodio grad na zadovoljstvo većine sugrađana. Zbilja,kronični oponenti g.Ronka ili sve to ne znaju ili se prave da ne znaju ili su stranački zasljepljeni pa ne vide da je narod uz svog gradonačelnika,sad i u buduće!

PA
Papuk
15:42 05.03.2012.

Od kad su Ronko i sdp dosli na vlast u Pozegu ,Pozega je postala obicna selendra..u strogom centru grada mogu se cuti samo \"pasuljare\" s istoka u cemu prednjaci Pub ..do 2000 god imali smo grad s izvrsnim nocnim zivotom a sad imamo selendru koja je dosla s dolaskom Ronka i sdp.a...ne dolazite u Pozegu dok se ne promjeni vlast..mi smo postali zona sumraka...

23
2305vlado
12:28 05.03.2012.

Strašno! Načelnik Policijske uprave obmanjuje javnost...tako kaže drug Ronko? Stoga bi savjetovao drugu Romku da one novce iz gradskog proračuna koje planira potrošiti na podizanje silnih tužbi,usmjeri na osnivanje svoje policije u gradu.Svejedno se ponaša kao da je to njegova privatna \"prčija\".Kada u gradu imamo sve \"duplo\",zašto ne bi imali i dvije policije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije