Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanari baraka na Radničkoj do kraja godine preselit će se u gradske stanove

Romi sele u gradske stanove: Sopnica postaje Geto

plinarsko naselje
Željko Hladika/Pixsell
02.11.2009.
u 23:09

Do kraja godine preselit će se svi, većina u novo Bandićevo naselje; “Holding tone u nelikvidnost, panično traži novac pod svaku cijenu”

Do kraja godine stanari Plinarskog naselja, uglavnom Romi, preselit će se u stanove u naselju Sopnica-Jelkovec, kao i u ostale gradske stanove po gradu. Posljednjih tjedana intenzivno se sređuje papirologija za njihovo preseljenje i sada je već sve gotovo.

Čeka se samo odluka gradonačelnika koja će presuditi gdje će tko dobiti novi dom, potvrdio je Robert Ljutić iz ureda gradonačelnika koji koordinira rješavanje dugogodišnjeg problema.

Neki bi i birali
S obzirom na to da u Plinarskom naselju na Radničkoj cesti mnoge obitelji imaju puno djece, većina će se preseliti u Sopnicu gdje su stanovi velike površine što je jedan od razloga zašto se ne prodaju. Neke su obitelji već dobile socijalne stanove.

– Ostalo nam je još sedamnaest obitelji, a bilo ih je 25. U Sopnici imamo gotovo trideset velikih praznih stanova namijenjenih socijalno ugroženim obiteljima. No, male obitelji preselit ćemo u manje gradske stanove po gradu – kaže Ljutić.

Gradska uprava boji se da, nakon što se Romi usele u Sopnicu, neće biti interesa za 600 neprodanih stanova. Već imaju četiri-pet obitelji zbog kojih potencijalni kupci sumnjičavo gledaju na to naselje. Stanari Plinarskog sretni su što im se napokon rješava stambeno pitanje jer su godinama gradsku vlast bezuspješno vukli za rukav. No, neki bi i birali, pa im se ne sviđa što će dobiti stan u Sopnici.

Nemaju ni WC
– Sve je bolje od ovoga. S devetero djece živim u jednoj prostoriji. Muž mi je u zatvoru i sama ih odgajam. Nemamo kupaonicu, idemo na vanjski WC. Krov nam prokišnjava – nabraja nedostatke Rukija Beganović.

No, radije bi neki veći stan u gradu. Iako su stanari potvrdili da su bili na sastanku u gradskoj upravi, trudna Rahima Keić, koja već ima petero djece, tvrdi da ih nikada nitko iz uprave nije zvao i ne vjeruje obećanjima.

Ključne riječi

Komentara 27

BT
bili-tartuf
00:26 03.11.2009.

Kusturica-style....

MA
maklin
08:31 03.11.2009.

Bravo Bandiću prvo smjestit rome a Branitelji neka budu zadnji ! odlično ! jaosi ga onima koji će živjet kraj roma. Da su kulturni nitko se ne bi bunio, no svi mogu pretpostavljat šta nosi živjet do njih, kaos i policija 24 sata na dan.

MU
Mućanin
06:15 03.11.2009.

Dok kod nas još ima Branitelja koji bi bili sretni da se igdje mogu useliti, Romi bi još i birali mjesto stana!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije