Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
postoje phishing, smishing...

Poziv je s hrvatskog broja, ali komuniciraju na engleskom: Građani u panici stiskali 1, ali i to je bila zamka...

24.02.2024.
u 23:01

Do internetskih kriminalaca teško je doći. Prvo, najčešće se radi o strancima. Nadalje, otežan je način praćenja tragova, kao što su trag novca, provjeravanje osobnih podataka. Otežavajuća je okolnost i međudržavna suradnja

Komentara 7

PO
poluprovokator
01:34 25.02.2024.

Operateri i hakom trebaju postaviti filtere za takve i zaštititi građane.

KO
Kokan67
11:44 25.02.2024.

Nek mi netko objasni na koju foru ti prevaranti dobiju broj sa kojeg zovu? Svaki taj broj jsa kojeg zovu e iz HR mreža 099, 095, 091 itd. a nemoguće ga je nazvati povratno jer je to jednokratno dodijeljen broj. Ja sam se upisao u registar "Ne zovi" kod HT-a ali bez obzira na to svakih par dana me zovu likovi i na lošem ekavsko hrvatskom pokušavaju prodati neku maglu. Neka HAKOM već jednom stane za vrat telekom operaterima koji dopuštaju mogućnost da netko dobije jednokratan virtualni broj sa kojeg za*ebava građane.

LO
Lostura
08:53 25.02.2024.

Nikad ne odgovaram na nepoznate pozive. Kad poziv dobijem kontroliram broj telefona pa prema procjeni nazovem ili ne nazovem broj poziva. Nepoznate sms poruke u kos durektno kao i mejl poruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije