Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ ADRIA

Romac, Pavlović i Lacić ne osjećaju se krivima

Saša Romac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
27.05.2014.
u 11:05

U Varaždinu je počelo suđenje za, kako smatra optužba, nepotrebno plaćeno skladištenje i zamrzavanje sardina u Drnišu, čime je Podravka oštećena za 16,94 milijuna kuna

Na Županijskom sudu u Varaždinu u utorak je počelo suđenje bivšim članovima Podravkine uprave Saši Romcu i Josipu Pavloviću, koje terete da su Podravku oštetili za 16,94 milijuna kuna i to nepotrebnim ugovorom za skladištenje i zamrzavanje ribe za brend Eva u drniškoj Dalmacija-ribi.  

Riječ je o takozvanom "slučaju Adria", zvanom i "Spice 2". Suđenje je u veljači odgođeno zbog prezauzetosti optuženika u glavnoj aferi "Spice", no danas su se pojavili pred sudskim vijećem kojim predsjeda Božica Mišak, a uz njih došao je i Miodrag Lacić, suvlasnik tvrtke Adria d.d. Zadar. Lacić je optužen za poticanje, a Romac i Pavlović za zlouporabu položaja i ovlasti.  

- Nisam kriv niti po jednoj od tri točke optužnice - ustvrdio je nakon njena čitanja Saša Romac, dok je Josip Pavlović dodao kako mu je "naprosto nevjerojatno da DORH na njoj ustraje i nakon provedene istrage". Ni Lacić se ne osjeća krivim. Tužitelj Miljenko Babić stoga je predložio saslušanje 15 svjedoka te financijsko-knjigovodstvenog vještaka, što će biti provedeno krajem rujna i početkom listopada, nakon čega će i obrana iznijeti svoje dokaze. Iako glavni Spice još nije završio, to jest tek je prošli tjedan počelo iznošenje dokaznih prijedloga obrane, koje se odvija čak devet dana u mjesecu, sutkinja je morala paziti da se ne "kose" s njima.  

Podsjetimo, prvom točkom optužnice bivši članovi uprave Podravke terete se da su 2009. godine, na štetu Podravke, Dalmacija-ribi, obiteljski i vlasnički povezanoj s Lacićevom Adrijom, pribavili 16,94 milijuna kuna. Lacić ih je, smatra optužba, nagovorio da potpišu ugovor o skladištenju i zamrzavanju ribe, što je Podravka plaćala 630 tisuća kuna mjesečno, iako je taj proizvodni proces već bio reguliran s Adrijom.  

Na današnjoj raspravi bila je prisutna i punomoćnica oštećene Podravke, koja je izjavila da prehrambena kompanija još nije podnijela imovinsko-pravni zahtjev, tj. zatražila naknadu štete, već će to učiniti tijekom postupka.

>> Afera Spice ometa 
slučaj preplaćenog zamrzavanja sardina

Komentara 1

VK
vk52
07:14 28.05.2014.

Sve lopov do lopova ako se tako nastavi pola ce Hrvata zavrsiti u zatvoru.Pravda je spora ali stize polako ali sigurno u Hrvatsku i dobro je tako.Sto srbi nisu odvukli 1990-1995 sami smo pokrali i unistili od silnog domoljublja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije