Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Možete birati
Povratak na članak

Roditelji, udžbenici su slične kvalitete, zahtijevajte jeftinije!

Razlike u cijeni kompleta školskih knjiga različitih izdavača nisu baš zanemarive.

Komentari 8

OB
-obrisani-
12:09 17.05.2010.

Ako je obavezna Osnovna skola za djecu ona mora biti besplatna za sve, jer kako nekoga PRISILITI da kupuje i udjbenike ako vec mora slati i dijete u skolu.

VL
DU
duda38
16:21 17.05.2010.

Imam dva sina. Jedan je peti a drugi sedmi razred. Trudim se shvatiti što to naše bajno Ministarstvo želi postići. O četverogodišnjem izboru neću govoriti jer je to već sve iza nas ali pomalo mi sve to skupa nalikuje na nekadašnje petoljetke koje nažalost nisu dovele do nekog napretka. Naravno da treba štediti, normalno da sam sretna kada pročitam da ću morati manje novaca dati za udžbenike, ALI NE NA ZNANJU. Ali ako to znači da će moje dijete MANJE NAUČITI – pa dajte meni kao roditelju da biram. Koji to stručnjaci tvrde da su knjige iste kvalitete? Ako su iste, čemu paralelni udžbenici? Po kojem kriterijima ja mogu birati – samo po baljezganju kvazi novinara koji isto nažalost nemaju dovoljno informacija da naprave dobar članak. Gospodo novinari, jeste li vi vidjeli sve udžbenike, na osnovu čega ih uspoređujete, ako vam netko iz struke u tome pomaže navedite tko pa da znamo koje ste kriterije koristili pa ćete tako pomoći nama roditeljima. Ovo nam samo bacate pepeo u oči. Ne kažem da su novinari krivi za to jer su u istoj situaciji kao i mi roditelji. Ja želim birati udžbenike, ali kako??? Gdje su mi neki parametri na osnovu kojih mogu donijeti odluku, neka iskustva struke (kojoj moramo vjerovati – da li vjerujete liječniku kada postavi dijagnozu???? Naravno da da, ali ako i niste sigurni tražite DRUGO MIŠLJENJE. Tako bismo i mi trebali vjerovati struci – učiteljicama i učiteljima. Ali ako trebamo dokaz više - posjetite školu, razgovarajte s učiteljicama i učiteljima, pitajte njih. Ali prvo zavirite u udžbenike svoje djece pa ćete na prvi pogled uočiti razliku. Ovdje uspoređujete neke komplete ne spominjući što pojedini komplet sačinjava. I na kraju molim ministarstvo ako može bilo bi dobro da zahtjeva od VIP-a, TCOM-a a može i od Tele2 (bolje da od svih traži da ispadne pravedan : )))))) snižavanje cijene mobitela, telefonskih razgovora, SMS poruka u slijedeće četiri godine pa onoliko koliko ćemo mi roditelji uštediti na tim troškovima neka investira u školovanje naše djece. Možda se onda čak i vrate besplatni udžbenici. Pa neka se i mi Radovane malo radujemo.

VL
SO
soso
08:55 17.05.2010.

ma dajte molim vas koji su to jeftiniji uđbenici. kupite još ove godine nove a za iduču godinu čemo još vidjeti .pa takav jedan uđbenik od reciklirenog papira po svojoj kvaliteti ne vrijedi ni 15 kuna . npr mapa za crtanje 1. razred 20 listova običnoga papira 45,00 kuna super povoljno.orginal ŠKOLSKA KNJIGA kaže ti meni prodavač u knjižari

VL
MF
mfskolarac
09:14 17.05.2010.

Kad već piše o nečemu novinar bi morao provjeriti informacije i na vlastite oči se uvjeriti što sadržava koji komplet i zašto je takva razlika u cijeni. Profil želi podvaliti kljuse umjesto konja za utrku koje će roditelji itekako skupo platiti. Za sve je krivo ministarstvo i nepotrebne agencije koje su se pokazale kao okupljalište nesposobnih i neostvarenih jedinki u prosvjetnom sustavu. Nejasno je propisano što točno za koji predmet treba pa izdavači neupućenim roditeljima prodaju maglu mameći ih u početku niskim cijenama a kasnije će se troškovi dvostruko ili trostruko povećati troškovima poštarine, distribucije, ambalaže itd

VL
Avatar IvanR
IvanR
12:27 17.05.2010.

Imam 3 djece (završavaju 5, 7. i 8.) koje su mi koristili 3 različita udžbenike iz Informatike, Alfin, Školske knige i Profila. Uzeo sam udžbenik 8 razred: Broj stranica se razlikuje u 5%, kvaliteta tiska ista, sadržaj isti ili sličan,, onoliko koliko se ja razumijem. Plačeno: Alfa - 55 kuna, Proifil i školska - preko 100. Tko je tu lud i zašto svu moraju skidati 10%??!!!! Netko tu jako masno zarađuje :-((((

VL
KO
kom3ntat0r
13:37 17.05.2010.

Vidim da su razno razni činovnici iz školske knjige zaduženi za hvalospjeve svoje pokvarene HDZ-ovske izdavačke kuće ovdje na večernjaku.

VL
HS
hr sokol
15:26 17.05.2010.

Hmmmm! Što je Tebe Država u ovih par godina razmazila! Toga u svijetu baš i nema previše. Za (dobro) školovanje djece štedi se godinama. I Tvoji su roditelji Tebi kupovali knjige, a i OŠ je bila obvezna. Što su oni oni onda luzeri? Ili možda samo dalekovidni ljudi koji su svome čedu pokušali osigurati obrazovanje i put u bolji život. Na žalost, nisam siguran da su baš u potpunosti uspjeli!

VL
SU
sunashce
14:09 18.05.2010.

ajmo sad realno! ako su svi udžbenici jednake kvalitete, kako je moguće da je dvostruko više učitelja odabralo udžbenike Školske knjige? Pretpostavljam da naši učitelji nisu mjerodavni suditi o kvaliteti, stago se pitam, trebam li uopće svoju djecu slati u školu, kad ja kao roditelj mogu bolje odrediti kvalitetu udžbenika. i ono bitno, roditelji ne mogu birati po kojem će udžbeniku djeca učiti, po Zakonu o udžbenicima, mišljenje Vijeća roditelja je neobavezujuće, ne šalje se u ministarstvo i ne odlučuje o ničem. Mislim da autor ovog članka debelo vuče na određenu stranu. Pitam se iz kojeg razloga? Hmm!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.