Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Specijalna policija

Rode Štromaru uručile 100 primjeraka monografije

roda
Marko Jurinec/Pixsell
20.04.2011.
u 11:37

Specijalna policijska postrojba Rode osnovana je 18. ožujka 1991. godine u Varaždinu, a tijekom Domovinskog rata njezini su pripadnici prošli sva ratišta

Predsjednik Udruge specijalne jedinice policije PU varaždinske Roda Goran Mihalić i tajnik Ivo Loborec županu Varaždinske županije Predragu Štromaru danas su uručili 100 fotomonografija "20 proljeća Roda", koja je izašla povodom 20. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije Policijske uprave varaždinske Roda.

Štromaru je predano i 100 DVD-ova serije "Junaci hrvatske slobode“. Specijalna policijska postrojba Rode osnovana je 18. ožujka 1991. godine u Varaždinu, a tijekom Domovinskog rata njezini su pripadnici prošli sva ratišta i sudjelovali u svim većim akcijama i operacijama od Vukovara do Dubrovnika. Tadašnja PU varaždinska, koja je obuhvaćala policijske postaje Varaždin, Čakovec, Ivanec, Ludbreg i Novi Marof, imala je tijekom Domovinskog rata 31 poginulog pripadnika te šestoricu nestalih, od čega je 21 policajac poginuo, a petero ih nestalo u obrani Vukovara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije