Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za noćni rad

Nećete vjerovati što je učinio slovački premijer zbog radnika koji traže veće plaće

Radnici na traci
Foto: Reuters/ PIXSELL/ Ilustracija
27.11.2017.
u 09:32

Zakonom koji su predložili Ficovi socijaldemokrati sat noćnog rada plaćao bi se 1.40 eura, u odnosu na sadašnjih 50 centi.

Slovački premijer Robert Fico odradio je osmosatnu noćnu smjenu na pokretnoj traci u tvornici sjeverno od Bratislave u znak solidarnosti s radnicima koji traže povećanje plaća.

To je učinio nakon što su njemački investitori i domaći poslodavci prosvjedovali prošlog tjedna zbog njegova prijedloga novog zakona o plaćama kojim bi se povećao dodatak za rad noću.

Galerija: Što će se promijeniti uvođenjem eura?

Radnici na traci
1/10

Slovačka je članica EU s razmjerno niskim plaćama u koju zapadne tvrtke zbog toga sele proizvodnju.

Zakonom koji su predložili Ficovi socijaldemokrati sat noćnog rada plaćao bi se 1.40 eura, u odnosu na sadašnjih 50 centi

Uz to bi se bolje plaćao i rad nedjeljom, tako da se sat uveća za 100 posto, umjesto sadašnjih 50 posto ugovorenog radnog sata.

Komentara 13

AN
anticenzura
10:03 27.11.2017.

Tako da bi se sat nocnoga rada placao 1.40 eura VISE u odnosu na sadasnjih 50 centi. Srednja placa u Slovackoj je € 986,6 - wikipedija. Pametan politicar radi u interese svoje zemlje i naroda, za razliku od zlocinacke organizacije u 'Rvackoj sto je izglasala zlocinacki zakon da se gradjanima otme citava placa u ovrhama, sto se kosi sa konvencijom o ljudskim pravima u Europi i svijetu. To ni fasisti nisu radili logorasima u logoru u 2.svjetskom ratu.

DU
Deleted user
09:53 27.11.2017.

pravi lik, bravo, svaka čast! Odvažio se reći "dosta" zapadnim krvopijama. Premijer - za primjer.

MI
miki45
11:00 27.11.2017.

nasi politicari da su htjeli nesto raditi ili bili za nesto nebi dosli u hrvatsku vec bih svoju bosnu izgradzivali -------

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije