Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zapljene u zagrebu

Rješavali slučaj otmice pa našli 10 kilograma marihuane

heaven
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/4
07.12.2010.
u 12:44

Kriminalistička obrada nad četvoricom mladića u dobi od 20 do 24 godine je tijeku i to zbog otmice. U Novom Zagrebu pak zaplijenjeno je još 14 kg marihuane

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom mladića u dobi 20 do 24 godine i 19-godišnjom djevojkom zbog osnovane sumnje da su dvojica osumnjičenih I. P. (21) i P. I. (24) počinili kaznena djela zloporabe opojnih droga i otmice, a preostala dvojica osumnjičenih 20-godišnjaka V. M. i S. F. kazneno djelo otmice. Za osumnjičenu djevojku osnovano se sumnja da je počinila kazneno djelo pomaganja u otmici, a na štetu 23-godišnjeg D. P.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da su na temelju ranijeg dogovora iz caffe bara Heaven na području Peščenice oteli 23-godišnjaka te ga držali zatočenog u stanu kojim se koristi osumnjičeni 24-godišnjak. Dok su ga držali zatočenog, oštećenog su tukli i prijetili mu zahtijevajući da im isplati veći novčani iznos ili da pozove svog poznanika koji je osumnjičene I. P. i P. I. navodno prevario kupujući veće količine marihuane.

Za kriminalističkog istraživanja pretražen je stan kojim se koristi osumnjičeni 24-godišnjak te pronađeno ukupno 9262 grama marihuane pakirane u 14 paketa oblijepljenih prozirnom folijom, digitalna vaga, puška Mauser i veća količina streljiva raznog kalibra.

Premetačinom stana osumnjičenog 21-godišnjaka pronađeni su manja količina marihuane i digitalna vaga.

Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su, uz kaznene prijave, privedeni u istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Na području Novog Zagreba policija zaplijenila 14 kilograma "trave"

Neovisno o ovome kriminalističkom istraživanju, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga u garaži na području Novog Zagreba pronašli su 14.008 grama marihuane koja je bila pakirana u 16 paketa. Provodi se kriminalističko istraživanje da bi se pronašao korisnik garaže i identificirali drugi sudionici u preprodaji droge.

Način pakiranja i količina droge u oba kriminalistička istraživanja nedvojbeno upućuju na to da je bila namijenjena daljnjoj preprodaji na ilegalnome zagrebačkom narkotržištu.

Dakle, zaplijenjeno je ukupno 23.270 grama marihuane, a njezina vrijednost procjenjuje se na oko 400 tisuća kuna, dok bi ona u uličnoj preprodaji dosegnula i znatno veću cijenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije