Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Rasističkog ispada u Zagrebu
Povratak na članak

Rimac odgovorio Pauku nakon što ga je kritizirao jer zapošljava strance: 'O čemu ti, ograničeni čovječe, pričaš?'

Bravo Mate, legendo, samo ti uvozi radnu snagu koja radi za duplo manju plaću od Hrvata pa se čudi zašto se Hrvati osjećaju prevareno i iskorišteno - napisao je Pauk bivši splitski gradski vijećnik

Komentari 60

TO
TORQUEMADA
13:32 28.11.2021.

Nije problem što je netko desničar, problem je kad je netko glup!

VL
RZ
Rocky.Zg
13:03 28.11.2021.

Što reći nekome tko je glup ? Ovaj nekakav kao desničar je toliko niske inteligencije da ništa neće shvatiti niti nakon 10 dana objašnjavanja.

VL
Avatar Foton
Foton
14:35 28.11.2021.

Visoka tehnologija je kao danasnji nogomet. Da bi bio vodeći klub u Engleskoj , Španjolskoj, Njemackoj, kupuješ talente po cijelom svijetu. Gotovo cijela nasa repka igra vani. Šefovi Googla i Microsofta su Indijci, pola americkih Nobelovaca su stranci. Rimac istoo tako traži talente po cijelom svijetu, koji imaju iskustva iz Apple, Porsche, jer takovih nema u Hrvatskoj. Samo tako moze uspijeti. A to je sitnozubima velika novost, a u svijetu normalno.

VL
Avatar Poskok 1
Poskok 1
13:39 28.11.2021.

...ma vidi vraga koji je to problem. Ali kad države popud Irske ili Njemačke zapošljavaju strance iz Hrvatske, onda je to ok...

VL
MI
Mislav28
12:51 28.11.2021.

Pa rekao je što je, uzima lovu preko eu fondova što ga adz promovira i zapošljava strance kao jeftinu radnu snagu , a oni krupnu lovu trpaju u džep, a hrvati moraju za Irsku ići i Hrvatska se prazni ii doseljavaju se stranci, za 20 godina hrvata više neće ni biti u hrvatskoj. to je politika adza.

VL
Avatar Mad Rascal
Mad Rascal
14:16 28.11.2021.

Razumijem Rimcev bijes jer taj Pauk stvarno lupeta. Gdje bi to Mate Rimac u Hrvatskoj mogao pronaci visokokvalificirane strucnjake potrebne za posao kao sto je dizajn i proizvodnja vrhunskih automobila? Kao eto, Hrvatska ima dugu tradiciju u automobilskoj industriji, pa svake godine izbacuje "15-ak razreda" vrhunskih strucnjaka!? A ovo o placama je jos veca glupost. Kao da Rimac zaposljava strance za obavljanje nekih administrativnih ili striktno fizickih poslova, poslova za koje je potrebna srednja strucna sprema! Sto bi nasi stari rekli... "ispeci pa reci"!

VL
DU
Deleted user
14:23 28.11.2021.

Kad Hrvati idu kao jeftina radna snaga na zapad tad je to ok. Ovi sto ostaju ne žele raditi za Rimca jer im je to ispodnizenja jer Rimac je uspio životu

VL
DU
Deleted user
08:08 29.11.2021.

Nemojte biti naivni. To da se uvoze stranci jer su svi odreda nekakvi "super stručnjaci" kakve "u HR ne mogu naći" je obična glupost. Ima i takvih ali većinom je to radna snaga koja će raditi za (dosta) manje od Hrvata. U Americi već odavno postoje tzv. "H1B vize" gdje kompanija može radnika uvesti iz vana umjesto da uposli "domaćeg". To su uveli jer su "poduzetnici", "kapitalisti" itd. non stop plakali kako US ne proizvodi dovoljno inženjera, doktora, kemičara itd. I sto se desilo - sada stano zaposlene Amerikance sa dobrom placom kompanije otpustaju i zamjenjuju Indijci, Kinezi itd. sa H1B vizom i placom 50-60% manjom. Te vize naveliko koriste IBM, Microsoft, Oracle i druge korporacije koje su za uvodjenje istih i potplatile političare. U mnogo slučajeva "Domaći" radnik treba trenirati ovoga sto ce mu uzeti radno mjesto jer inace ne dobije ni otpremninu. Isto vrijedi i za onu Plenkijevu inicijativu "digitalni nomadi" - to je uvoz jeftine radne snage, dok nasi mladi idu u Njemacku.

VL
SI
sisavac
10:45 29.11.2021.

svi brane rimca, što je jako dobro, nacionalno osvješteni brane domaću tvrtku, poduzetnika. oni koji vole kopati, pronalaze zanimljive stvari, koje novinari ne smiju pisati, znamo da rimac jako puno plaća reklame, medije, jako jako puno. pa eto, tvrtka bugatti rimac je u biti u većinskom vlasništvu porschea, koji ima direkt 45%, a preko rimac grupe još 13%, što znači da drma tvrtkom sa skoro 60%. priča je super, jer je popraćena medijski sasvim fino, a bugatti je inače gotovo pa bankrotirana firma, rashodi puno veći od prihoda. ali danas to nije problem, jedna tesla koja proda pola milijuna auta i do sada nije isplatila centa dividende je vrednija od 10 najvećih proizvođača automobila zajedno. to je burza, klađenje, u biti i lutrija. rimcu ide sasvim dobro, oženio se (ili je oženjen), zarađuje pristojno, u poslovnim krugovima je toplo dočekivan, posjećuje fakultete, država se voli s njim slikati jer odmah i sebi uzima zasluge, što je i u redu, ipak ga se dotira sa lijepim novcima. nismo mi njegovi ekonomisti, računovođe, koji znaju pravo stanje stvari, kolko zarađuju, koki su im rashodi. ono što se objavljuje je klasična računovodstvena priča. pa jedan enron je dan prije bankrota sasvim solidno kotirao na burzama. rimac još uvijek nema ni jedna registrirani auto. za cijenu njegovog bicikla kupiš puno bolji bicikl i još ti ostane za provod. ali, reklama, dojam, to prodaje priču. i nek potraje. zbog svih nas.

VL
BR
brzizestok
13:04 28.11.2021.

Lako je mlatiti kada tata pokrade

VL
VI
vidum
11:33 29.11.2021.

Lako za Matu. Ima i Nijemaca i Iraca koji zapošljavaju strance.

VL
PR
Prekosutra
12:59 28.11.2021.

Mate Rimac, moj savjet je, ne obaziri se na stetocinsku neobeazovanu i neodgojenu bagru!

VL
DU
Deleted user
13:13 28.11.2021.

Nu, gradski vijećnik nije postavio pitanje nego je odmah napisao optužbu. I eto, kao optužen, mora se i braniti. A Hrvatska kao ima stručnog kadra zavidnog obrazovanja raznog profila ili iskustva u automobilskoj industriji? I još, ono malo što znam kao prosječna stanovnica zemlje je da, Mate Rimac ne izbjegava odgovarati na pitanja na društvenim mrežama.

VL
IV
ivanasertic4
13:44 28.11.2021.

Ne kužim zašto ovog lika krive za desničarske fore valjda jer je desničar, ali prigovor mu je ekonomski totalno lijevi. Čisto sumnjam da u Hrvatskoj nema inženjera za taj posao ali da, lakše ove tamo iz Nepala ili Indije platiti pet puta manje. S državnim poticajima Republike Hrvatske.

VL
VE
Vedrić
19:12 29.11.2021.

Iz prve ruke znam da mu šljakeri rade za siču

VL
DU
Deleted user
13:25 28.11.2021.

Mate spusti se na zemlju.

VL
EH
enigmus-hr
13:04 28.11.2021.

Naravno jer je njemu u interesu samo kako doći do jeftine radne snage, a kad se ovima koji ga brane to obije o glavu onda će kukati.

VL
KU
Kuki
13:04 28.11.2021.

E moj Mate,di bi ti bio bez svog tateka ...

VL
Avatar Poskok 1
Poskok 1
13:42 28.11.2021.

Oni kad ti baja na proračunskoj sisi shere kao privatniku koji stvara profit što i kako bi trebao raditi... Sisi iz koje stalno curi i ima pa i za 13. plaću ako treba, makar noge bile 7 od 8 sati na stolu i guzica u kafiću. Degutantno. Ali to je tu kod nas normalno.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
17:14 28.11.2021.

Kako objasniti nekome tok ne razlikuje migranta koji je došao radi socijalne pomoći i zbrinjavanja u EU, od onog legalno zaposlenog stranca. Ti ljudi dolaze iz raznih dijelova svijeta , ne da bi prihvatili loše uvjete rada , nego radidi tehnologije i poslovnih mogućnosti.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.