Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajnu ne otkriva
Povratak na članak

Riješio problem hladnih radijatora u svojoj zgradi!

Stanari su morali plaćati dvostruko – tvrtki koja se skrbi o grijanju te račune za struju, jer su se morali grijati na taj energent.

Komentari 39

DU
Deleted user
08:34 20.01.2014.

Meni je ovo jedan dokaz o ljudskoj gluposti...svaki sistem MORA imati odzračivanje baš radi ovakvih slučajeva...ovi stanari očigledno nisu znali za to pa ih je još i distributer vukao za nos..zato im je i smanjio ratu(da bi izbjegli moguće tužbe)..prije svake sezone grijanja sistem se mora provjeravati ...ispravnost cjevovoda i sl..sistem se mora tada isprazniti i naknadno se opet puni i ODZRAČUJE..ako se ovo ne učini..neće ni grijati kako treba...

VL
Avatar banijac68
banijac68
08:41 20.01.2014.

ja ne znam što se tu mora otkrivati i izmišljati pa to je naj jednostavnija stvar da se radijatori bar jedan puta godišnje na zadnjem spratu odnosno na zadnjem radijatoru u sistemu ispusti zrak ja sam to radio kada sam sam bio kuće pazitelj ovdje u Njemačkoj svake godine bar 2 puta i nikada nije bilo problema i sada to radim kada dođem kući u Hrvatsku da prvo kontroliram dali ima zraka u radijatorima normalna stvar ali taj tip ima tajnu koju bi rado unovčio

VL
BA
balic
08:29 20.01.2014.

Kakva tajna ,trebas redovno ispustit zrak iz radiatora pa ce grijat,ispusta se tako dugo dok ne vidis da voda iz njega curi...

VL
ĆA
ćaćaća
10:22 20.01.2014.

treba ozračiti radijatore i svi sretni..on to naziva zračnim jastukom...

VL
VI
vipjerry
09:23 20.01.2014.

Ovo znaju i moja djeca...

VL
MI
mirkoP
09:17 20.01.2014.

Naznam. Nisam iz te branse a star sam otprilike koliko i gospon Grizelj. Ali vec barem 40 godina znam da prvo kaj treba napraviti kad radjatori ne griju, provjeriti da li u njima ima zraka.

VL
VE
verrmaj
12:41 20.01.2014.

Neznam gdje je taj radio kao strucnjak izmedju ostalg i za grijanje da mu je trebalo tri godine da bi pronasao da su radijatori puni zraka , sreca sto Tesla nije trebao toliko vremena za svoje pronalaske ,danas bi jos bili sa petrlejkom!!

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:49 20.01.2014.

Zračni jastuk je stara stvar koja se rješava prozračivanjem kompletnog sustava.

VL
KD
Komentator_dana
13:15 20.01.2014.

Svi koji su naučili što je to odzračivanje radijatora mogu postati pametniji i naučiti slijedeće: Naime, same cijevi tj. instalacija mogu biti tako prostorno formirane (nalik na obrnuto slovo u) nalik na sifon i stvaraju nešto što majstori nazivaju "džep"ep" baš zbog toga što se u tom sifonu stvara zračni džep, a koji je nemoguće odzračiti. Taj sifon se mođe prostirati i kroz više stanova tj. na većoj duljini i ako nije poštovan projekt grijanja ili ga je netko prepravio (npr. u svojem stanu) evo problema. Davnih dana sam to naučio uz oca koji je cijeli radni vijek proveo u cijevnim instalacijama po zgradama i industriji cijele bivše Jugoslavije. Dovoljno je da su tijekom ljeta uletjeli neki "majstori" i nekome prepravili dio instalacije ili čak i glavne vodove. Čak je moguća i takva greška od samog početka samo što problem varira ovisno o tlaku, ukupnom protoku i temperaturi. Nikakva tu odzračivanja radijatora neće pomoći nego treba izolirati to mjesto i ugraditi automatsko odzračivanje tog mjesta ako već nije moguće korigirati samu instalaciju.

VL
Avatar xzazax
xzazax
13:59 20.01.2014.

ako je trebao tri godine da riješi problem,onda si možeš zamisliti s kakvim stučnjakom ima ova zgrada posla,i još su si ga uzeli kao upravitelja zgrade,jadni ljudi

VL
MR
mrnmarina
09:02 20.01.2014.

Pametnjakovići, a kako riješiti kada sistem odzračite, a on se napuni zrakom za dva dana? Pa opet zadnji katovi nemaju grijanja. A nisu svi stalno kod kuće da mogu odzračivati svakih par sati. Osim toga, npr u Zg se grijanjee gasi u 22 ( tko zna tko se sjetio te gluposti) a pali se opet u 6h, tako da i kada ga odzračite kada navečer dođete s posla, ne ugriju se dovoljno da bi ugrijali stan. U mojoj zgradi zadnjih pet godina razni pametnjakovići iz Hepa i Holdinga "poravljaju" grijanje. A računi stižu, sada su i poskupjeli naplatu zraka u radijatorima.

VL
Avatar Serbinovo
Serbinovo
09:55 20.01.2014.

balic c postije i ventili koji ispuštaju sami vazduh kad god se pojavi u sistemu

VL
BA
banijash
11:15 20.01.2014.

Prilikom punjenja vode u sistem i nakon odzracivanja ostane uvijek nesto zrka u sistemu koji pumpe obicno guraju do zadnjih radijatora. Grijanjem vode dolazi i do izdvajanja zraka koji je bio otopljen u vodi pa je najbolje taj zrak odzracit kad je tem. vode najveca. Svaki radijator bi trebao bit ugradjen pod maliom nagibom i trebao bi svaki imat ventil za odzracivanje. Ako je radijator na strani ulaznog ventila topal a na drugoj hladan onda ima zraka i treba da se odzraci. Ako je radijator po u citavom svom gornjem dijelu topal a od polovine na dolje hladan onda nije problem zrak u radijatoru nego je mali dotok tople vode u radijator. Onda na radijatoru otvorit prigusnicu ako je ugradjena (odvodna cijev), ili je slaba pumpa, ili je negdje na cijevnom sistemu zracni jastuk ali onda se radi o greski izvodjaca i montera.. -

VL
AA
aabbcc
13:21 20.01.2014.

nakon mukotrpnog rada, mjerenja i provjeravanja utvrdio je ...____ svaka cast, moje pohvale ....ali mogli su zovnuti i nekog masin-bravara da se strucnjak gradjevine ne muci sa ozracivanjem radijatora.

VL
Avatar Rodnaldo
Rodnaldo
14:04 20.01.2014.

Čovjek lupeta bez veze da bi zadivio svoju obitelj,sustanare,novinare i javnost. Prije svega nije opisao o kakvom se sustavu grijanja radi. Kod sebe doma se grijem na plin, potrošna topla voda na plin, kuha se na plin a struju plačamlačam kao da se na termoakumulacionu peć grijem cijelu godinu, veš mašina radi 24 sata, da se isto toliko kuha na struju. Kad ti država pošalje račun, nemaš se u ovoj zemlji kome žalit. Tako su čovjeku koji je zadivio sve i sustanarima, grijali reduciranim radom, slali veće račune nego što su stvarni. I na kraju kakva je to zgrada sa 6 stanova priključena na sustav grijanja od toplane. Narvano, da bi neko stekao koriist.

VL
Avatar Mirkula
Mirkula
11:03 20.01.2014.

Što mislite kako u automobilu radi grijanje ! ?

VL
DU
Deleted user
11:40 20.01.2014.

On je rjesio problem hladnih radijatora a ja sam rjesio problem toplih i rata mi je jos veca.Ali fala Bogu kod toplih radijatora nema cvokotanja . Nije tu samo problem "zracnih jastuka" vec i problem ljudske gluposti i tu nemaa rjasenja niti ozracenja!!!

VL
Avatar Riesenschnauzer
Riesenschnauzer
19:26 21.01.2014.

Pa kaj ne prodaju za to radijatore s piskom (ventilom) da se moze zrak ispustiti? To je valjda opce ponato. VL bi ipak tebao provjeravati stvari prije nego ih objavi.

VL
NI
Nini istrijan
15:11 21.01.2014.

U je..te sto je to tajna. Da radijatori slabo griju ima uglavnom tri razloga: Stednja stanodavca ili tvrtke koja oskrbulje grijanjem i to na nacin da se temperatura zagrijavanja vode smanji i zbog toga slabi pritisak koji pomaze toploj vodidi da se dize,ovo pogotovo vazi za zgrade sa tri i vese katova. Drugi jednostavan razlog je zrak koji on navodi a to se regulira jednostavno otvaranjem ventila(srafcigerom) i pustanjem vode iz radijatora.Dok god se cuje sum ima zraka u radijatoru kada on prestane jednostavno se zatvori ventil . Treci razlog je starost radijatora,Mi znamo da nasa voda ,pogotovo u Primorju i krkim predjelima sadrzi puno vapnenca i onda se u radijatoru stvara isto ono sto i u obicnim bijlerima:nakupine kreca koji smanjuje volumen radijatora i djeluje kao izolator prema vani. Ja se samo pitam kako mi nadjemo ovako "pametne"hrvate da na sole pamet i budu cak prezentirani javnosti kao neki super strucnjaci. Jadno i smjesno!

VL
MN
mario_nijemci
18:24 21.01.2014.

pošto ovog gospodina jako dobro poznajem volio bih da mi on objasni što je zapravo termdinamika??? sigurno ne zračni jastuk u radijatoru.! Poštenije bi bilo da plati radnike koji su mu radili godinama đaba u njegovoj firmi u Nijemcima. AA termodinamika koju on spominje je iz tvrtke Dilj d.o.o koja se bavi proizvodnjom opeke....a te režime sušenja i pečenja zado je još arhimed....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.