Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'drska provokacija'

Riječko kazalište čuvala policija: Pred ulaz došla Armada, pljuštale uvrede i povici

Napeto pred riječkim HNK-a
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/5
05.08.2015.
u 23:01

Na sreću, osim uvreda i povika "Četnici, četnici", "Sram vas bilo, proslavili ste Oluju", izvikivanja "Ovo je Hrvatska" nije bilo većeg incidenta ni nereda.

Zgradu riječkog kazališta Ivana pl. Zajca u srijedu navečer osiguravale su jake snage specijalne policije, a nakon što je na pozornici završen javni razgovor "Drugi rat" u kojem je pet žena različitih nacionalnosti govorilo o svojem stradanju u ratu u Hrvatskoj i BiH, publika, koja je na ovaj događaj u organizaciji Srpskog nacionalnog vijeća, Documente i riječkog kazališta, mogla ući samo s pozivnicama, ostala je u zgradi još petnaestak minuta kako bi pred kazalište stigle dodatne snage policije i osigurale im nesmetan izlazak te spriječile da situacija izmakne kontroli.

Na sreću, osim uvreda i povika  "Četnici, četnici", "Sram vas bilo, proslavili ste Oluju", izvikivanja "Ovo je Hrvatska", nije bilo većeg incidenta ni nereda. Salvu uvreda doživio je novinar i publicist Drago Pilsel od Dražena Keleminca iz A HSP-a koji je s desetak svojih članova i simpatizera bio pred kazalištem od samog početka događaja, a izvikivale su se i uvrede na račun intendanta Olivera Frljića.

Sve je počelo u 19 sati prosvjednim mimohodom riječkih dragovoljaca i članova udruga iz Domovinskog rata kojima se priključilo stotinjak članova riječke navijačke skupine Armade koji su pred gradskom vijećnicom na Korzu poručili gradonačelniku Vojku Obersnelu i intendantu HNK Ivana pl. Zajca O. Frljiću da "performans" u kazalištu smatraju drskom provokacijom na dan kad se obilježava 20. obljetnica Oluje. 

Zatražili su Frljićevu smjenu jer se bavi političkim, a ne umjetničkim radom, a za trajanja mimohoda na račun gradonačelnika i intendanta izvikivali su psovke i uvrede nazivajući ih četnicima, majmunima i govnima. Iako je predsjednik riječke Udruge dragovoljaca Mile Biondić kazao da mimohod neće završiti pred kazalištem "jer dragovoljci ondje nemaju što raditi", dio prosvjednika, iz redova Armade, ipak je već oko 20.10 sati stigao pred teatar i za trajanja skupa pred zgradom pjevao domoljubne, ali i ustaške pjesme pa je zbog usijane atmosfere policija okružila zgradu i "čuvala" je sljedeća dva sata.   

>> Mira Furlan igrat će u Frljićevu HNK

Komentara 210

BR
Branko102
23:28 05.08.2015.

Frljić i njegova gamad su uvreda za državu i sve građane RH.Njegovi su ispadi prešli svakuz mjeru.Ne znam kako je dobio RH državljanstvo,ali isto bi mu trebalo oduzeti i potjerati ga iz države kao personu nona grata.Da je u Srbijiji radio ovakve performanse,mislim da bi mu prvi bio i zadnji.

Avatar Feniks
Feniks
23:28 05.08.2015.

Pismen novinar ne bi govorio o specijalnoj policiji koja na ovakve događaje nikada ne izlazi. Interventna da! A Oliver nastavlja provocirati Hrvate, no pitanje je samo do kada. Čaša je već puna.

D1
d12345
23:32 05.08.2015.

Bravo Armado.....hrvatski sinovi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije