Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRIGO MOJA... Pred nelegalnim i neurednim 'buvljakom' svi zatvaraju oči

Riječka sirotinja na Brajdi prodaje, kupuje i tuguje...

06.11.2008.
u 16:56

“Buvljak” je u svijetu, a i u nekim našim gradovima, mjesto gdje zalaze i estradne zvijezde, ali riječki se zaobilazi. - Ono što postoji na Brajdi ne može se nazvati tim imenom. Ondje trguju socijalno ugrožene osobe - prodavači zarade poneku kunu, a kupci jeftino nabave rabljenu odjeću, obuću i drugu robu.

Nakon što je uređen kazališni park, oni su se glavne preselili na tržnicu Brajda, kaže pročelnik Gradskog odjela za urbanizam Srđan Škunca.

Pred buvljakom u pravilu oči zatvara i policija jer se neometano trguje, a često se čuje kako je bolje da tako zarađuju nego da kradu.

- Bilo je pokušaja, ali Rijeka nikad nije imala nešto slično buvljacima u zapadnim zemljama ili zagrebačkom Hreliću, gdje se trguje na prostoru koji se održava i čisti, kaže Škunca a, sudeći prema njegovim riječima, neće uskoro ni imati.

Razmišlja se o Trgu Šišmiš ili Trgu sv. Barbare u Starom gradu, ali najprije treba promijeniti predodžbu o buvljaku pa ga onda otvoriti. U međuvremenu je Ulica Blaža Polića uređena kao i ulaz u Kazalište lutaka, pa bi i zbog djece trebalo maknuti ružni prizor “sirotinjske trgovine”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije