Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENSKI AKVATORIJ

Veliko nevrijeme pogodilo Šibenik, ribar pao s broda i poginuo

U okolici Šibenika drveće razbilo nekoliko automobila
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/8
17.07.2018.
u 11:02

Muškarac, rođen 1950. godine, bio je član posade ribarskog broda ''Vicenza''

Tijekom ribarenja u Šibenskom akvatoriju došlo je do smrtnog slučaja nakon što je muškarac pao s ribarskog broda u more zbog jakog i iznenadnog nevremena.

Muškarac je bio član posade ribarskog broda ''Vicenza'' koji je ribario u Zlarinskom arhipelagu. Dojava o nestalom članu posade u MRCC Rijeka zaprimljena je sinoć u 23.24 sata, nakon čega je krenula potraga.

Spasilačkom brodu LK Šibenik pridružile su se i posade nekoliko mjesnih brodica te ribarski brodovi ''Hlap'', ''Moja Roža'', ''Kraljica mira'' i ''Albatros mali'' te djelatnici tvrtke ''EmergenSea''. Tijelo nesretnog ribara pronašli su članovi posade jedne od brodarica oko 3.01 sati sjeveroistočno od Žaborića.

– Na temelju trenutačno javno dostupnih podataka u sklopu očevida o uzrocima ove tragične pomorske nesreće, koju provodi Lučka kapetanija Šibenik u suradnji s Policijskom upravom Šibensko-kninskom, ribaricu je tijekom plovidbe zlarinskim arhipelagom zahvatio jaki udar bure, pri čemu se ribarica nagnula, a mreže su dijelom pale u more, zbog čega su dvojica ribara prešla u pomoćnu brodicu u namjeri da pokupe mreže iz mora, pri čemu je smrtno stradali ribar pao u more i, prema navodu drugog člana posade, nije se uspio prebaciti na brodicu te je nestao iz vidokruga, slijedom čega je pokrenuta potraga – stoji u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Sinoć oko 23.30 sati je zaprimljena dojava u Postaji pomorske policije Šibenik od Nacionalnog centra za traganje i spašavanje na moru Rijeka da je kod otoka Krapnja s ribarice murterskih registracijskih oznaka u more upao član posade, a u traganje se uz Lučku kapetaniju Šibenik uključilo i plovilo policije i građani.  

- Oko 3.05 sati kod mjesta Žaborić u moru je po dojavi građanina pronađeno mrtvo tijelo za koje je naknadno utvrđeno da se radi o stradalom 50-godišnjaku s navedene ribarice. 

Po nalogu Županijskog državnog odvjetnika tijelo je izvučeno iz mora na policijsko plovilo i dovezeno do Brodarice gdje tijekom jutra također po nalogu Županijskog državnog odvjetništva slijedi očevid - istakli su iz sibenske policije. 

Frane Šarić

Veliko nevrijeme

Šibenske dežurne službe imale su u noći s ponedjeljka na utorak više od 20 intervencija kad su morali uklanjati srušena stabala i ostale prepreke.

Do šest sati u utorak na području Šibenika i Brodarice oštećeno je ukupno 16 automobila, po jedno vozilo u Vodicama i Kistanjama. Nakon 6 sati imali smo dojavu da su još dva vozila oštećena u Tisnom i dva u Srimi, kazali su u utorak ujutro u Centru 112.

U neveri kod Krapnja utopio se ribar koji je pao s ribarskog broda. 

U okolici Šibenika drveće razbilo nekoliko automobila
1/8

"Osim pomorske nesreće kod Krapnja, u ostalim slučajevima ljudski životi nisu bili ugroženi i sve je prošlo bez ozbiljnijih posljedica", kazali su u županijskom Centru 112.

Velika šteta nastala je u šibenskom kvartu Bioci gdje je s trgovine auto dijelovima nevera doslovno iščupala krov i na automobile parkirane ispred bacila velike reklame. Dio krova završio je na cesti, ali su ga brzo uklonili djelatnici Cesta Šibenik.

Ispred kafića na šibenskoj rivi nevera je uništila dva kioska, a riva i cijeli grad puni su odlomljenih grana, iščupanih stabala i razbijenih automobila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije