Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI IZLAZNIH ANKETA

Pogledajte kako su stranke prošle u vašoj izbornoj jedinici

Jaska: Izborno mjesto u vinarskom podrumu
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
Autori: Hina, Večernji.hr
17.04.2024.
u 19:27

Točno u 19 sati objavljene su prve izlazne ankete. HDZ i partneri, prema prvim izlaznim anketama, osvojili su 58 mandata, dok su SDP i partneri osvojili 44 mandata.

Zatvorena su birališta na parlamentarnim izborima, nakon kojih će biti poznat novi, 11. saziv Hrvatskoga sabora. Točno u 19 sati objavljene su prve izlazne ankete. HDZ je osvojio najviše mandata u sedam izbornih jedinica, dok je koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobila najviše glasova u dvije izborne jedinice, dok su u jednoj izjednačeni, pokazuje izlazna anketa.

 

U I. izbornoj jedinici koalicija HDZ-a dobila je 5 mandata, Rijeke pravde dobila je 4 mandata, Možemo! 3, Domovinski pokret 1 mandat, Most 1 mandat. U II. izbornoj jedinici HDZ je osvojio šest, a koalicija Rijeke pravde 4 mandata. Domovinski pokret osvojio je 2 mandata, a Most i Možemo po 1 mandat.

U III. izbornoj jedinici koalicija Rijeke pravde osvojila je 7 mandata, HDZ 4, a Nezavisna platforma Sjever 2 mandata i Možemo 1 mandat. U IV. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 7 mandata, dok su Rijeke pravde 4, Domovinski pokret dobili su po 2 mandata, Možemo 1 mandat.

U V. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 8 mandata, a Rijeke pravde 3, Domovinski pokret 2 mandata, a Most 1 mandat. U VI. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 4 mandata, a Rijeke pravde isto 4. Možemo! je dobio 3 mandata, Domovinski pokret dobio je 1 mandat, jednako kao i Most i Fokus.

VEZANI ČLANCI:

U VII. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 7 mandata, Rijeke pravde 4, a Možemo! 1 mandat. Domovinski pokret dobio je 1 mandat te Most jedan mandat. U VIII. izbornoj jedinici pobjedu je odnijela koalicija Rijeke pravde osvojivši 6 mandata, HDZ 4, IDS dva mandata, a Možemo i Most po jedan mandat.

U IX. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 7 mandata, koalicija Rijeke pravde 3, Domovinski pokret i Most po dva mandata. U X. izbornoj jedinici HDZ je osvojio 6 mandata, koalicija Rijeke pravde njih 5, Domovinski pokret 2 mandata, a Most 1 mandat.

Ukupno, bez manjinskih te tri zastupnika iz 11. izborne jedinice najviše glasova osvojio je HDZ, koji ima 58 mandata, a koalicija Rijeke pravde predvođena SDP-om dobiva 44 mandata, pokazuje izlazna anketa. Treći je Domovinski pokret s 13 mandata, a četvrto mjesto s 11 osvojenih mandata zauzima Možemo, dok je Most peti s devet mandata.

U Hrvatski sabor ulaze još IDS s dva mandata, Nezavisna platforma Sjever na čelu s međimurskim županom Matijom Posavcem također s dva mandata te koalicija Fokus-Republika s jednim mandatom. Izlaznu anketu provela je agencija Ipsos.

GALERIJA HDZ-ovci rezultate izbora čekaju u poznatom zagrebačkom hotelu

Jaska: Izborno mjesto u vinarskom podrumu
1/49

Komentara 2

RA
Racionalno
20:35 17.04.2024.

najrazvijenije regije ,ujedno iljudi koji večim djelom žive od svojeg rada i plaće,glasaju za SDP i Možemo ili NSP

ŠS
Štap sa glavom
20:29 17.04.2024.

Najgore je prošao samodopadni Dario Zurovac. Na listu je prvoga stavio Vanđelića a sebe na 14. mjesto. I ode Damir ode u Sabor a Dario ostaje u Svetoj Nedjelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije