Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loš proračun
Povratak na članak

Rezanje prosvjete i zdravstva: Sutra prosvjed na Markovu trgu

Matica hrvatskih sindikata najavila je za sutra u 11 sati prosvjed na Markovu trgu u povodu prihvaćanja proračuna kojim se režu prava prosvjetarima i zdravstvenim radnicima

Komentari 37

KA
kajinx
12:58 03.12.2012.

Kako uništiti Hrvatsku? Uništiti zdravstvo i školstvo. Za to se brinu Ministar zdravlja (kako glupi naziv) i Ministar znanja.

VL
AA
aabbcc
13:13 03.12.2012.

. Trebalo bi im Sindikat naci neku livadu izvan grada za prosvjede da ne smetaju druge, pa neka se tamo deru citav dan.

VL
SJ
Sve je uzalud
17:20 03.12.2012.

Koje ste vi budaletine sindikalci.Ako oni vama uzmu lovu ,neka zauzvrat daju dionice. Mjesečno ti uzmu 1000 kuna zauzvrat se daje svakom radniku sindikata 5 dionica HT i mirna bosna.I tako država s tim ne zna upravljati

VL
HD
Hrvatski Dragovoljci
17:24 03.12.2012.

u ovoj katastrofalnoj i šugavoj situaciji postavlja se samo jedno pitanje kada će "Ratni profiteri" i "Krvnici malog hrvatskog građana tj. Vilim Ribić, Matijašević i ostali na ovim slikama više prestati prodavati ljudima "Muda pod Bubrege", jer neka reču i objave koliko svaki mjesec stave u đep, a sve to na račun siromašnih hrvatskih građana. Sramota da ne može biti veće ćime ni najmanje ne branim ni Vladu ni politiku.

VL
HR
hrza
12:56 03.12.2012.

Režim tera inat prosvjeti i zdravstvu.

VL
NE
nezaposleni
12:43 03.12.2012.

eh,ima 18 400 kuna neto plaću i tu i tamo nešto prdne na otvor ispod nosa

VL
CH
Chisinau
12:15 03.12.2012.

Matijaševiću,.. s... , da li si ikada sebe zapitao koliko si ti kriv za situaciju u kojoj se radni svijet sada nalazi.Kada si organizirao prosvjedne skupove ,koliko ti se prosvjednika na njih odazvalo? ti čuvaš svoju stolicu isto kao i oni u vladama.Vi živite u simbiozi a narodu kako bude.Sve manje je kanti a sve više onih koji kopaju po njima.S R A M O T A .

VL
Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
12:22 03.12.2012.

svako malo sindikalni vođe iskoće sa nekom parolom- da se čuje za njih i njihovu borbu za radnika, a radnicima sve teže i teže

VL
Avatar Topgen
Topgen
12:37 03.12.2012.

Njemu je dobro. Nista ne radi a prima placu . S vremena na vrijeme malo zalaje da ga ne zaborave.

VL
TH
than
12:52 03.12.2012.

Ovo rezanje bi imalo smisla da ne znamo da se zaposljavaju novi partijasi na drzavnu grbacu (sto robijasi za 1600 kuna, sto rodijaci na punu placu). Ovako dobijemo nezadovoljne profesore i nove profesionalne nosace papira sa jednog mjesta na drugo mjesto. A dobro. Bu Milanovic imao za skijanje u Austriji.

VL
NE
nezaposleni
12:56 03.12.2012.

03.12.2012. u 12:52h than je napisao/la: Ovo rezanje bi imalo smisla da ne znamo da se zaposljavaju novi partijasi na drzavnu grbacu (sto robijasi za 1600 kuna, sto rodijaci na punu placu). Ovako dobijemo nezadovoljne profesore i nove profesionalne nosace papira sa jednog mjesta na drugo mjesto. A dobro. Bu Milanovic imao za skijanje u Austriji. ================ Navodno : Ježić finanacira Milanovićevo skijanje. Otkuda tom ježiću novac ?

VL
DS
Dana Slade
13:14 03.12.2012.

Dragi naši sindikati, drži te se na okupu i ne dopustite da vas razbiju kao što su razbili sve čaga su se dohvatili. G. Ribiću, nama jadnicima, koji poput ovaca za klanje stižemo na burzu, Vi i Vaši kolege jedinaa ste nada. Ne zato što bi vi mogli promijeniti ove lezileboviće i narodne gulikože. To je nemoguće! S time se rađa, s time se i umire. Bar kad je u pitanju "evidentni Linić" koj neće krepat dok nas sve ne pokopa. Hvala vam zbog jednog Šprajca(nazovi ooo- ooo-ooo radi cinkankavanja Gotovine) i jednog Bage koji nas svaki dan uvjeravaju da živimo u zemlji čiji gospodarski oporavak koče sindikati, dakle, radnici jer kao ne kuže da se ne može trošiti više nego što se zaradi. A onda svi zajedno s milanovićem odu na skijanje. U ovom trenutku vi ste jedini koji može izvesti ljude na ulicu. Učinite to, molim vas, jer nam inače nema spasa. Nećemo preživjeti još tri godine i dočekati dan kad će ih vrag odnit!

VL
MF
maca faca
13:15 03.12.2012.

dno dna ova vlada na čelu sa slučajnim premijerom kad već imaju obraza sebi ne smanjiti plaće,a ostalima koji rade za 10x puta manje plaće nego oni svakodnevno ulaziti u džep sa poskupljenjima ,porezima i smanjenjima plaće,mogli su bar po uzoru na FRANCUSKU -OSTATI U NAŠOJ LIJEPOJ I TU TROŠITI SVOJE PREPLAĆENE PLAĆE(NA SKIJANJE) I POMOĆI NAŠEM GOSPODARSTVU VRAĆANJEM SVOJIH PLAĆA U NAŠ PRORAČUN.A NE PUNITI AUSTRIJSKI

VL
JA
Jaximus
14:13 03.12.2012.

Oni koji nisu uspjeli očuvati Jugoslaviju u ratu danas žele gospodarski uništiti Hrvatsku.

VL
SP
==spartak==
15:05 03.12.2012.

Dragi sindikati samo vi prosvjedujte, a ja vam na referendum neću izači jer vi nikad ne stanete uz firmu koja nije državna ili javna služba ,niti se borite za radnike u privatnom sektoru, nikad vas ne vidim da ste ovako glasni dok propada neka firma gdje radnici odlaze na burzu rada,gdje ste onda? Nema vas lijepo ste u svojim foteljicama i baš vas briga, kad vidim da ste se počeli boriti za sve radnike jednako bili oni državni, javni ili privatni onda imate moju podršku do onda ne opravdavam niti jedan vaš prosvijed........

VL
MA
mate45
17:58 03.12.2012.

Može li netko obznaniti kolika primanja imaju ovi sindikalni čelnici i tko ih je birao i na koje vrijeme. Mislim da njima nije nimalo stalo ni do radnika ni do Države, nego samo do svojih fotelja i debeli osobnih dohodaka i ostalih privilegija. Što ne stanu na čelo prosvjednika iz privrednih R.O. jer znaju da ne mogu napraviti ništa. Lako je koristiti djecu za štrajkove i svoje masne O.D.

VL
Avatar madcap
madcap
18:56 03.12.2012.

Najveća nesreća ovih sindikalnih čelnika je ta što im nema više Sanadera. A time ni dogovora ispod stola. Jedino pitanje koje preostaje za odgovoriti je da li je taktika žrtvovanja plaća za božićnice plod njihove panike ili pak smišljeno političkaa proizvodnja kaosa ne bi li zadržali svoje ogromne plaće koje svojim sposobnostima i stupnjem obrazovanja nikada ne bi uspjeli zaraditi. Jadan onaj koji se uzda u ove.

VL
MI
mihan
19:06 03.12.2012.

osjecaju li prosvetari imalo krivnje..sto je stanje u zemlji ovako kakvo jest..narocito gospodarstveno...ili je po onoj..kakvi ucitelji takvi ucenici...!!!??

VL
KA
kacso
20:00 03.12.2012.

@spartak Sindikatu je zadatak da se izbori za svoje članove, a koliko znam ako radiš u privatnom sektoru onda nisi član niti jednog od ovih sindikata koji trenutno organiziraju prosvjede....tako da se ne možeš buniti što ne zastupaju tebe. Kada bi se oni krenuli boriti za sve izgubili bi kredibilitet u Vladi za svoje članove. I još jedna stvar....ne može država spašavati svaku tvrtku koja propada, to i je problem razmišljanja većine, Vlada može pomoći jedino da natjera tvrtke da prvo podmire radnike, a zatim ostalo i može pomoći pri prodaji te tvrtke. PS. Ne želim da ispadne da branim Vladu jer smatram da vodi pogrešnu politiku, ali ni sindikate jer nikada ne dogovore ništa dobro za radnike, ali oni su jedina nada da natjeraju Vladu da promjeni svoju politiku jer jedini mogu pokrenuti ljude masovno na ulice na prosvjede.

VL
OB
-obrisani-
21:17 03.12.2012.

Ovi vladajući odlućili su srezati prava zaposlenika, te je malo izgleda da Sindikat pobijedi. Ne bi trebalo sindikalnu čelnicu zaposlenih u zdravstvu Spomenku uopće imati u svojim redovima. Ta je našla zajednički interes sa vladajućima, te nije grlata i osuđujegeg stava kao nekada. Zašto se ne bori protiv kriminala u zdravstvu, okončanju svih afera koje prednjače u zdravstvu svih 20 godina. Zašto ne traži povrat ukradenog onima koje su bivši a i sadašnji potjerali na Zavode diljem Hrvatske. O njima ne vodi računa. Ne vidi kada odlazi na posao osim svoga lika u raznim izlozima, sirotinju koja traži po kontejnerima. O njima neće prozboriti ni jednu riječ. Kada bi ova Vlada imala sluha za sankcioniranje svih pomagača Sanaderu, svih lopova ne bi tada bilo Ribića i ostalih da zovu na prosvjede. Tko bi tada prozivao ove zločeste liječnike, koji umijesto pomaganja pacijentima rade na eutanazijama onih kojih se danas srame kao i ona.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.